четвер, 04 серпня 2011 06:15

Даїшники знову чергуватимуть із "Візирами"

Державтоінспекція поновить стеження на автошляхах із допомогою вимірювачів швидкості "Трукам" та "Візир".

У березні цього року їх застосування обмежили, бо водії скаржилися на хибні показники. ДАІ не мала всіх дозволів на використання приладів.

Минулого тижня експертна рада спеціального зв'язку та захисту інформації надала висновок про правочинність лазерних вимірювачів швидкості американського виробництва — "Трукам". Їх застосовуватимуть нарівні з радіолокаційним пристроєм російського виробництва "Візир".

— "Візир" має широкий кут дії радіопроменів. Тому високу швидкість однієї машини часто приписували тій, що рухалася повільніше сусідньою смугою. Даїшники мали "Візири" в руках, а не фіксували на штативах. Через це показники швидкості спотворювали, — каже 29-річний Сергій Карпов, адвокат Асоціації захисту прав автомобілістів.— Водія не зупиняли для складання протоколу. За кілька днів на його адресу надсилали листа із фотографією машини на трасі та сумою штрафу.  "Труками" дають точніші дані. ДАІ має 140 цих приладів. Коли вони стануть масовими, скарг водіїв поменшає. Похибка "Трукама" — менше 1 кілометра на годину. На гачок даїшників потраплять ті водії, які їдуть на межі допустимої швидкості або трохи перевищують її.

Зараз ви читаєте новину «Даїшники знову чергуватимуть із "Візирами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути