Ексклюзиви
четвер, 06 червня 2013 09:43

Янукович відзвітував про "покращення": Реформи успішні, бізнесу легше, "соціалка" зростає

Янукович відзвітував про "покращення": Реформи успішні, бізнесу легше, "соціалка" зростає
Опубліковано щорічне послання президента Віктора Януковича до Верховної Ради.

Україна "впевнено долає непростий шлях перетворень".

Про це йдеться у щорічному посланні президента Віктора Януковича до Верховної Ради, опублікованому на офіційному сайті глави держави.

"За рахунок дерегуляції діяльності бізнесу були суттєво спрощені дозвільні та реєстраційні процедури, встановлено прозорі механізми започаткування й закриття бізнесу. Звужено сфери прямого адміністративного контролю з боку держави, вдалося уніфікувати адміністративні послуги", - зазначено в посланні.

Янукович запевнив, що реалізація податкової реформи сприяла спрощенню адміністративних процедур для платників податків.

"Послідовно знижується податкове навантаження на бізнес. Зменшуються ставки податку на прибуток, розширюється практика автоматичного відшкодування ПДВ, удосконалюється спрощена система оподаткування, обліку та звітності для суб'єктів малого підприємництва", - наголосив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Азарова захотіли обкласти податком техніку: від флешок до музичних центрів

Він повідомив, що розпочалася поетапна модернізація реального сектору економіки.

"Прискорилося технологічне оновлення у низці базових галузей промисловості. Активно здійснюється політика диверсифікації енергопостачання та підвищення ефективності енергоспоживання. Україна суттєво зменшила залежність від імпорту газу, створила передумови для нарощування обсягів видобутку власних енергоносіїв, зокрема нетрадиційних. Розпочата активна робота в напрямі реформування транспортної інфраструктури, зокрема залізничного та авіаційного транспорту, розвитку морегосподарського комплексу", - йдеться у посланні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці подали в суд на "Укравтодор" за погані дороги

Важливим напрямом модернізації стало реформування агропромислового комплексу, підкреслив Янукович.

"Триває підготовка нової законодавчої бази для запровадження ринкового обігу земель сільськогосподарського призначення", - сказано в посланні.

Глава держави повідомив, що незважаючи на економічні труднощі, в Україні вдалося забезпечити позитивний соціальний ефект від економічних заходів.

"У 2012 році, попри чергове загострення світової кризи, ми знайшли можливість реалізувати низку важливих соціальних ініціатив. Значна частина здійснених заходів мала виражений адресний характер і стосувалася підвищення соціальних стандартів для найменш захищених категорій громадян", - йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям загрожує "покращення" квартплати

Політика реформ уже принесла позитивний ефект, підсумовує президент.

"В Україні вдалося стримати негативний вплив європейської депресії 2012 року. У багатьох країнах Європи рівень життя населення суттєво знизився. В Україні вдалося цього не допустити", - зазначив Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович відзвітував про "покращення": Реформи успішні, бізнесу легше, "соціалка" зростає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

103

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути