Ексклюзиви
вівторок, 24 вересня 2013 16:07

В столиці залишилось 2 тисячі гектарів незабудованих земель

В столиці залишилось 2 тисячі гектарів незабудованих земель

У Києві не залишиться вільних земельних ділянок для будівництва вже через 5 років. Про це на круглому столі заявив Олексій Поліщук, начальник управління аналітичної роботи департаменту земельних ресурсів Київміськадміністрації.

"У Києві залишилось близько 2 тисячі гектарів, на яких можна будувати житло. Ці території не просто вирізані з Генплану - вони забудовані й використовуються заводами й держпідприємствами. Скоріш за все їх треба зносити з міста. Інакше, через п'ять-шість років може бути земельний голод в столиці", - заявив Поліщук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новобудови не дорожчають

Чиновник зауважив, що потрібно не тільки ефективно використовувати ті землі, які ще залишились, а й залучати нові. Бо багато українців, яким потрібне житло, їдуть до Києва.

"Прийде час, коли ринок зовсім зупиниться, і треба буде на законодавчому ринку врегульовувати питання з пошуком інвесторів, зносом "хрущовок" чи промислових об'єктів. До нас вже зараз приходить маса забудовників, які шукають нові земельні ділянки. Але їх вже майже немає. Тому вже зараз потрібно співпрацювати з різними державними компаніями, Міністерством оборони. Проводити земельні аукціони", - зауважив Поліщук. Він наголосив, якщо вже зараз налагодити співпрацю з державними підприємствами, які володіють гектарами столичних земель, збільшиться кількість пропозицій на ринку нерухомості й житло може подешевшати вже через кілька років.

Зараз ви читаєте новину «В столиці залишилось 2 тисячі гектарів незабудованих земель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути