субота, 19 січня 2013 07:11

Україна продасть залишки пшениці, і авансує кошти в закупівлю нового врожаю

Україна продасть залишки пшениці, і авансує кошти в закупівлю нового врожаю
ФОТО: ukranews.com

За інформацією Генерального директора Аграрного фонду Ігоря Якубовича, на початку поточного року у Фонді малося на наявність 1,5 млн. тонн продовольчої пшениці, передає прес-служба відомства. З них, 0,9 млн. тонн підуть на виробництво борошна, що направлять у регіони для виготовлення хліба, а 0,3 млн. тонн - будуть виставлені на відкриті торги Аграрної біржі. Решта 0,3 млн. тонн залишаться в резерві, однак, згодом вони також можуть бути продані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Експорт зерна не додає грошей селянам"

Реалізація зерна з інтервенційного фонду, запланована на наступний тиждень, стане першим подібним прецедентом за всю історію незалежної України. На торги буде виставлено пшениця 1, 2 і 3 класу за ціною 2,3 тис. грн., 2,25 тис. грн. і 2,15 тис. грн. за тонну відповідно. Кошти від продажу пшениці направлять на авансування закупівлі зерна врожаю поточного року. У лютому-березні Аграрний фонд має намір здійснити форвардні закупівлі зерна в обсязі 0,5 млн. тонн.

Зараз ви читаєте новину «Україна продасть залишки пшениці, і авансує кошти в закупівлю нового врожаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути