Ексклюзиви
четвер, 22 листопада 2012 17:14

НБУ побачив зростання внутрішнього попиту

Збереження високого внутрішнього попиту в жовтні обумовило покращення динаміки промислових галузей, орієнтованих на його забезпечення внутрішнього ринку.

Про це йдеться в аналітичній записці Національного банку України (НБУ).

"Так після падіння у вересні обсягів харчової промисловості на 4,7% та легкої на 8,3% у річному вимірі зростання їх обсягів у жовтні в річному вимірі становило 2,2% та 1,4% відповідно", - зазначено в повідомленні.

 

За даними НБУ, прискорення ділової активності в Російській Федерації сприяло уповільненню падіння обсягів виробництва машинобудування з 20,1% у вересні в річному вимірі до 10% у жовтні.

"Отже падіння обсягів промислового виробництва уповільнилося з 7% у вересні в річному вимірі до 4,2% у жовтні, а його негативний внесок у зміну індексу виробництва базових галузей зменшився", - запевнили в НБУ.

Показники інших базових галузей, що входять до індексу виробництва базових галузей погіршилися через високу базу порівняння минулого року, вважають у НБУ.

Нацбанк зазначив, що незважаючи на зростання капітальних видатків у вересні на 5,1% у річному вимірі падіння обсягів будівельних робіт у жовтні прискорилося саме через високу базу порівняння минулого року. За 10 місяців падіння становило 10,2% порівняно з відповідним періодом минулого року.

 

"Рекордно високий урожай зернових культур минулого року (56,7 млн тонн) є високою базою порівняння для цьогорічних показників сільського господарства. Навіть за врожаю зернових культур поточного року з вищим за середній показником (40,9 млн тонн порівняно з середнім показником за 1991 - 2011 роки, що дорівнює 36,4 млн тонн) обсяги сільського господарства за 10 місяців поточного року знизилися на 5,1% порівняно з відповідним періодом минулого року", - додали в НБУ.

Через незначне уповільнення зростання реальних заробітних плат приріст обороту роздрібної торгівлі в жовтні дещо зменшився, однак залишився на високому рівні - 13,5% у річному вимірі, підсумував НБУ.

Зараз ви читаєте новину «НБУ побачив зростання внутрішнього попиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути