Ексклюзиви
вівторок, 24 липня 2012 19:48

Міносвіти спростувало інформацію про зменшення студентських стипендій

Міносвіти спростувало інформацію про зменшення студентських стипендій
За інформацією Міносвіти, в майбутньому, можливо, взгалі зникне необхідність у застосуванні порядку індексації стипендії. Фото: taday.ru

У Міністерстві освіти, науки, молоді та спорту України спростовують інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про плановане зменшення стипендій студентів у зв'язку з затвердженими Кабінетом міністрів змінами в порядок індексації стипендій.

"Всупереч "страшилкам" про втрату в результаті прийнятих змін студентами стипендії в розмірі 700-800 грн, або повідомлень про те, що стипендія звичайного студента становить 780 грн, інформуємо, що розмір звичайної академічної стипендії студента університету становить 530 грн на місяць, а індексація стипендії на сьогодні становить 36,7%. Таким чином, проіндексована стипендія становить на сьогодні 724,51 грн", - йдеться в повідомленні, що розповсюдила прес-службою Міністерства у вівторок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін зменшив студентські стипендії

"Нова редакція закону України "Про вищу освіту", підготовлена ??Міносвіти і прийнята урядом, передбачає встановлення мінімального розміру академічної стипендії на рівні, не нижче прожиткового мінімуму (на сьогодні це 1102 грн). Із прийняттям цього закону Верховною Радою зникне необхідність у застосуванні порядку індексації стипендії взагалі", - підкреслюється в повідомленні.

"Хочу відзначити, що зміни в порядку індексації стипендії в будь-якому разі не призведуть до зменшення стипендій. Сьогодні ж мною підписаний лист і розіслано в усі вищі навчальні заклади України з проханням до ректорів провести роз'яснення щодо зазначеного питання серед профспілок та органів студентського самоврядування", - заявив перший заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Сулима.

Зараз ви читаєте новину «Міносвіти спростувало інформацію про зменшення студентських стипендій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути