Ексклюзиви
вівторок, 18 червня 2013 11:11

Ford замінив водіїв-випробувачів роботами

Компанія Ford почала використовувати автономні системи управління під час випробувань, які можуть виявитися занадто важкими для людей. Зокрема, без водія по тестовим трасам роз'їжджають фургони нового покоління моделі Transit.

Системи автономного управління використовуються виробником для випробувань новинки на витривалість - робот "сідає" за кермо, коли новому Transit доводиться пересуватися по пересіченій місцевості, де рух на вибраній інженерами швидкості може викликати у людини серйозний дискомфорт.

У Ford вважають, що таким чином економлять людські сили і підвищують безпеку своїх співробітників. Також випробувальний центр в Мічигані економить і час, так як отримує можливість проводити одночасно більшу кількість тестів. Вивільнені водії більш активно беруть участь в інших програмах, які поки ще вимагають людського присутності.

Про повністю автономне управління поки не йдеться. Блок, контролюючий напрямок руху, прискорення й гальмування, курсує за заздалегідь заданим напрямком. Більше того, роботизований автомобіль постійно перебуває під контролем центральної диспетчерської, яка в будь-який момент може припинити випробування.

У Ford стверджують, що покриття, які використовуються для тестів, здатні імітувати до 10 років звичайної експлуатації всього на декількох сотнях метрів. Комерційному транспорту доводиться долати уламки бетону, крупний гравій, грязьові ванни і негабаритних "лежачих поліцейських".

Зараз ви читаєте новину «Ford замінив водіїв-випробувачів роботами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути