Ексклюзиви
четвер, 06 лютого 2014 21:01

НБУ запровадив обмеження на купівлю валюти

НБУ запровадив обмеження на купівлю валюти
Фото: ain.ua
Національний банк України запровадив тимчасові обмеження на купівлю валюти на міжбанківському валютному ринку.

Про це йдеться в постанові банку № 49 "Про заходи щодо діяльності банків і проведенні валютних операцій", зазначає "РБК-Україна".

Так, постанова передбачає, зокрема: розширення можливостей підтримки ліквідності банків з боку НБУ; встановлення нульової ставки резервування коштів за короткостроковими зовнішніми кредитами; певні обмеження на виконання доручень банківських клієнтів у межах залишків коштів на їх поточних рахунках на початок операційного дня; тимчасові обмеження на купівлю іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку України за окремими операціями; певні обмеження на терміни купівлі уповноваженими банками іноземної валюти за дорученням юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та ін.

В той же час постанова передбачає підвищення контролю за своєчасністю здійснення операцій, пов'язаних з виплатою заробітної плати, пенсій, стипендій та соціальних виплат. Вона не обмежує оплату витрат на навчання та лікування за кордоном; транспортування хворих; перекладів, що здійснюються у разі зміни держави проживання; переказів, пов'язаних з оплатою праці нерезидентів в Україні, і т.д.

Крім того, дана постанова підвищує можливість прогнозування пікових навантажень на валютному ринку, покращує умови фінансового моніторингу та не обмежує використання громадянами їх доходів і заощаджень.

Постанова № 49 набирає чинності з 7 лютого 2014 р. і діє до прийняття НБУ окремого рішення.
Зараз ви читаєте новину «НБУ запровадив обмеження на купівлю валюти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути