середа, 05 лютого 2014 13:37

Минулого року у Києві зріс попит на елітне житло

Минулого року у Києві зріс попит на елітне житло
Фото: ua.korrespondent.net

Кількість укладених угод на столичному ринку елітної нерухомості у 2013 році збільшилася на 17,7% порівняно із попереднім роком. Кількість капіталовкладень у елітну нерухомість збільшилася на 12%. Найбільш активними місяцями виявилися червень, липень та серпень - через введення нової системи оцінки об'єктів нерухомості, розповіла під час прес-конференції генеральний директор агентства нерухомості Park Lane Галина Мельникова.

"Частіше за все купували квартири у Голосіївському, Оболонському, Шевченківському, Подільському та Печерському районах. Популярними адресами на ринку елітних квартир були Михайлівська, Хмельницького, Велика Житомирська, Старонаводницька, Московська, бульвар Лесі Українки тощо", - розповіла Галина Мельникова.

"За минулий рік ми спостерігали таку тенденцію: зросла цікавість клієнтів до більш високих поверхів - вище десятого, на панорамні об'єкти. Більше обирають квартири з повним ремонтом".

Щодо елітної заміської нерухомості, найбільшим попитом минулого року користувалися будинки від двох поверхів, у найдорожчій ціновій категорії - від семи кімнат. Перевага надавалася житлу у повній комплектації: з ремонтом та повністю облаштованою прибудинковою територією. Користувалися популярністю будівлі нової забудови - починаючи з 2005 року.

"Найбільш популярними напрямками стали Обухівський - села Романків, Козин, Лісники, Плюти, та Одеський - селище Віта-Поштова. На ринку аренди нерухомості - як квартир, так і будинків - найпопулярніші адреси у більшості збігаються із ринком купівлі", - говорить Галина Мельникова.

Зараз ви читаєте новину «Минулого року у Києві зріс попит на елітне житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути