Ексклюзиви
понеділок, 13 січня 2014 15:07

Україна посіла останнє місце в СНД за темпами зростання зарплат

Україна посіла останнє місце в СНД за темпами зростання зарплат
Рейтинг зростання зарплат у СНГ. Фото: doska.sumy.ua

Заробітні плати в Україні у 2013 році практично не зростали, свідчать опитування, проведені українськими рекрутинговими компаніями.

За даними Державної служби статистики, з жовтня 2012 року по жовтень 2013 року зарплати в Україні збільшилися на 5,6% - з 3110 грн до 3283 грн. Таким чином, на кінець року середньостатистичний українець заробляв менше $400.

Delo.UA вирішило з'ясувати, скільки заробляють жителі інших країн СНД і наскільки великі українські зарплати порівняно з доходами в інших "братніх республіках".

під час аналізу використовувалися дані про середньої офіційної заробітної плати в країнах СНД та її зміни за рік - з жовтня 2012 року по жовтень 2013 року. Дані за листопад 2013 є не по всіх країнах СНД, тому в якості точки відліку був обраний жовтень.

Ключові висновки. По-перше, за рівнем заробітних плат Україна з середнім офіційним доходом в $398,6 займає п'яте місце серед країн СНД. На першому місці Росія - середньостатистичний росіянин заробляє більше 30 тис. російських рублів, що у 2,2 рази більше, ніж українець. На другому місці - Казахстан. Тут середня зарплата становить 105 тис. тенге (близько $685), що в 1,7 разів більше, ніж у нас. На третьому місці Білорусь з $572,4. Більше ніж в Україні заробляють і в Азербайджані - $543.

Другий висновок - за темпами зростання заробітних плат Україна займає останнє місце серед країн СНД. Ближче всього до показника України в 5,6% зростання зарплати за рік Азербайджан (5,8%), Киргизстан (5,8%) і Казахстан (7,2%). У Росії зарплати за рік зросли на 12%.

5,6% зростання зарплат - офіційна статистика. За словами вітчизняних рекрутерів, у багатьох галузях української економіки в 2013 році зарплати не росли взагалі.

Зараз ви читаєте новину «Україна посіла останнє місце в СНД за темпами зростання зарплат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути