пʼятниця, 10 січня 2014 17:11

Житло з видом на воду коштує вдвічі дорожче

Житло з видом на воду коштує вдвічі дорожче
За даними Savills, в Лондоні і Парижі елітні квартири з видом на річку коштують на 50% дорожче, ніж аналогічне житло далеко від води. У Сіднеї та Шанхаї націнка досягає 20 %, в Москві - 10-13 %.

Зате в Нью-Йорку покупці не відчують цінової різниці від того, чи куплять вони квартиру з видом на Гудзон або на даху сусідніх споруд.

Як відзначають аналітики Savills, у Лондоні ціни на квартири з видом на Темзу варіюються від 15 900 дол./м2 (в районі Найн-Елмс, де будується американське посольство) до 35 300 дол./м2 (в нових комплексах на північному березі річки).

У Парижі набагато менше будинків і квартир з видом на річку, ніж у Лондоні, тому що береги Сени забудовані в основному державними будівлями.

Крім того, багато кварталів, що знаходяться поруч з річкою побудовані біля шумних автодоріг, що з'явилися ще в 1960-ті роки. Житло з видом на річку цінується саме тому, що хороших пропозицій такої нерухомості мало.

Сідней, найбільший місто Австралії, розкинувся по берегах затоки Порт-Джексон. Шикарні особняки і багатоповерхові будівлі з видом на воду стоять поруч з пристанями для яхт.

Поблизу річки Паррамати, що впадає в затоку, можна придбати квартиру за 5,77 млн дол. З її вікон видно не тільки водну гладь, але і знаменитий Сіднейський оперний театр.

Шанхай має найдовший серед великих міст берег річки Хуанпу.

Будівельний ринок китайського мегаполісу переживає бум, і з кожним роком тут з'являється все більше ультрасучасних будівель з видом на воду.

У Москві квартири з видом на річку стоять максимум на 13 % дорожче аналогічних об'єктів, вікна яких виходять на воду. 

Список місць, де нерухомість у водних масивів дорожче аналогічних об'єктів далеко від води, не обмежується шістьма містами.

Наприклад, дослідження Knight Frank показало, що на популярних курортах біля озера Комо або на островах Карибського моря різниця деколи досягає 100 %.

У Нью-Йорку квартири з видом на Гудзон не відрізняються підвищеною ціною. У давні часи район затоки вважався престижним, але вже в 1920-30-х роках він почав втрачати популярність.
Зараз ви читаєте новину «Житло з видом на воду коштує вдвічі дорожче». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути