четвер, 13 червня 2013 20:48

Туреччина цього року втратить 20-25% туристів – експерт

Туреччина цього року втратить 20-25% туристів – експерт
Фото: АFP

Турецький уряд агресивно налаштований проти мітингувальників, а ті не збирають відступатися. Тому Туреччина цього року втратить 20-25 відсотків турпотоку. Про це на прес-конференції заявив комерційний директор туроператору „Join Up!" Олександр Альба, передає Gazeta.ua.

„Вже дуже сильно постраждали туроператори, які туди літають. У туристів сьогодні є можливість купити тур за 199 доларів на людину у 4-зірковий готель із системою „все включено". Але такі гарячі ціни ціле літо ніхто тримати не буде. Тому що зараз туроператорі фактично платять за туриста. Компанії просто зменшать пропозицію", - прогнозує експерт.Альба зазначив, що авіакомпанії поки не постраждалі, але незабаром це станеться. Всі літаки авіакомпаній в лізингу, а лізингодавці - великі міжнародні корпорації - не розуміють проблем в Туреччині. Вони будуть вимагати своєчасної сплати лізингу. „Туреччина вже декілька років поспіль втрачає популярність.

Після того, як у 2008 рокі в Греції настала криза, німецькі туристи почали їздити до Турчеччини. До цього Греція була відпочинком номер один для Німеччини, де щороку виїжджає 18-20 мільйонів туристів. У 2009-2010 році на Туреччину був божевільний попит у Європі. Тоді ж вона стала менш популярна в країнах СНД, тому що турки підняли ціни в рази. Цього року Туреччина знову подорожчала на 15-20 процентів по відношенню до минулого року. На травневі свята купити тури дешевше, ніж 1000 доларів на двох було нереально", - сказав Альба.

За його інформацією, тепер Греція знову відвойовує ринок. Також комерційний директор „Join Up!" нагадав, що Міністерство зовнішніх справ порекомендувало утриматися від поїздок до Туреччини. Це означає, що клієнти турагентств мають повне право забрати 100 відсотків передоплати за путівку. Якщо турагентство не погоджується, то потрібно подавати до суду, щоб воно сплатило ще й судові витрати.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина цього року втратить 20-25% туристів – експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути