вівторок, 25 грудня 2012 09:27

В Україні посилився тиск на бізнес

В Україні посилився тиск на бізнес
Фото: vsapravda.info

Численні перевірки податковою і митних служб, МВС та інших органів влади нерідко ставили під загрозу існування багатьох підприємств.

Про це пише "Комерсант-Україна" у публікації "Перевірочна робота".

Лідером за кількістю гучних перевірок в 2012 році можна назвати Державну податкову службу (ДПС). Співробітники відомства протягом року пред'являли претензії до інтернет-магазину "Розетка" і телеканалу ТВі, Агрофірмі Корнацьких і заводів мінеральних вод IDS Group, кінокомпанії B&H Film Distribution, торговцю цінними паперами "Фенікс Капітал" і багатьом іншим компаніям. За даними податкової, тільки за січень-вересень її співробітники провели 2766 перевірок за рішеннями судів, за постановами податкової міліції або інших правоохоронних органів.

Така активність відомства викликана амбітними планами уряду щодо підвищення надходжень до держбюджету, вважає президент Європейської бізнес асоціації Томаш Фіала.

"Темпи збільшення бюджетних доходів коректувалися кілька разів протягом року, і весь час в більшу сторону. Внаслідок доходи бюджету-2012 заплановані з ростом на 19% при фактично нульовому зростанні економіки і нульовій інфляції", - пояснив він.

Високий рівень корупції у фіскальних органах і судовій системі робить їх зручними інструментами вирішення бізнес-конфліктів, визнає голова Українського союзу промисловців і підприємців народний депутат від Партії регіонів Анатолій Кінах.

"Значна частина бізнесу в тій чи іншій мірі намагається мінімізувати бюджетні відрахування, стаючи легкою мішенню для правоохоронних органів, які не гидують брати участь у процесах перерозподілу власності в країні", - зазначив Кінах.

Втім, президент компанії "Інтернет Інвест" (володіє найбільшим в країні доменним реєстратором imena.ua і хостинг-провайдером MiroHost) Олександр Ольшанський вважає, що бізнес-інтереси стоять за меншою частиною фіскальних перевірок.

Залученість співробітників правоохоронних органів у вирішення бізнес-конфліктів - один з основних факторів зниження інвестиційної привабливості країни, вважає Кінах.

Зараз ви читаєте новину «В Україні посилився тиск на бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути