Ексклюзиви
неділя, 02 грудня 2012 14:44

Каськів "владнав" конфлікт з іспанцями: LNG-терміналу в Україні вони бажають успіхів

Каськів "владнав" конфлікт з іспанцями: LNG-терміналу в Україні вони бажають успіхів
Gas Natural Fenosa побажала Держінвестпроекту успіхів у будівництві LNG-терміналу. Фото: genshtab.censor.net.ua

Держагентство з інвестицій та управління національними проектами повністю врегулював непорозуміння, яке виникло внаслідок підписання 26 листопада угоди про співпрацю з іспанською компанією Gas Natural Fenosa.

Про це йдеться в повідомленні Держінвестпроекту.

Питання було врегульоване шляхом обміну листами з Gas Natural Fenosa. Держінвестпроект зазначає, що іспанська компанія досі не приймала рішень із питань участі в консорціумі з будівництва LNG-терміналу, але підтвердила свою попередню участь у його реалізації, зокрема, розробці підрозділом компанії Gas Natural Fenosa Engineering його техніко-економічного обгрунтування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада примудрилися підписати угоду на $1 мільярд з невідомим іспанцем

"У зв'язку із зазначеним, Держінвестпроект висловив подяку за вагомий внесок компанії в реалізацію національного проекту LNG-термінал і зазначив, що ця робота була здійснена на високому професійному рівні", - підкреслюють у відомстві.

У свою чергу, Gas Natural Fenosa побажала Держінвестпроекту всіляких успіхів у будівництві LNG-терміналу, який, згідно з витягу з листа, стане важливим внеском у вирішення питань безпеки газових поставок в Україну.

Нагадаємо, іспанська Gas Natural SDG заявила, що не підписувала контрактів про співпрацю з будівництва LNG-терміналу в Україні. Компанія повідомила, що представник Іспанії, який підписав від її імені документ у присутності українського прем'єр-міністра, такий собі Хорді Бонвеї, не має відношення до Gas Natural SDG.

Зараз ви читаєте новину «Каськів "владнав" конфлікт з іспанцями: LNG-терміналу в Україні вони бажають успіхів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

113

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути