Ексклюзиви
четвер, 30 серпня 2012 10:52

Росія вичікує, поки Україну знову зачепить криза - експерт

Росія вичікує, поки Україну знову зачепить криза - експерт
Фото: glavcom.ua

Росія в переговорах про зниження вартості газу для України зайняла вичікувальну позицію в сподіванні на погіршення економічної кон'юнктури.

Таку думку висловив провідний експерт з енергетичних програм Центру Разумкова Сергій Дяченко в ефірі Першого ділового каналу.

"Очевидно, російська сторона - в очікуванні нової хвилі світової фінансово-економічної кризи, яка прогнозується. Зокрема, Україну, вона скоріш за все зачепить, причому, вже наступного року. Росія очікує, що Україна не витримає таких цін (на газ) і змушена буде піти на поступки. Звісно, для Росії більш зручного моменту для геополітичного перепозиціонування України доведеться довго чекати", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ приїхав коригувати держбюджет України - джерело

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що від початку року Україна скоротила споживання газу на 3 млрд куб. м.

Зазначимо, що Міністерство економічного розвитку РФ істотно знизило прогнози експорту та ціни російського газу, за рахунок якого формується більша частина виручки експортного монополіста "Газпрому" і значна частина федерального бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Росія вичікує, поки Україну знову зачепить криза - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути