пʼятниця, 29 червня 2012 15:33

Заяви Арбузова викликають подив, гривня вже девальвує - експерт

Заяви Арбузова викликають подив, гривня вже девальвує - експерт
Павло Розенко: Уряд займається популізмом, який буде дуже дорого коштувати гривні. Фото: provolyn.com

Заяви голови Національного банку України Сергія Арбузова про стабільність курсу гривні та заклик до населення не піддаватися хворобливому ажіотажу і прогнозам сумнівних експертів є популізмом.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив провідний експерт Центру ім. Разумкова, колишній перший заступник міністра праці та соціальної політики Павло Розенко.

"Я не знаю, хто "сумнівний", але коли людина розпочинає говорити про стабільність і про щось таке, в той же час гривня послаблюється. Адже тільки за останні три тижні гривня послабила свої позиції з 7,98 до 8,08 гривень за один долар. Як можна говорити при цьому, що гривня стабільна, а ті хто говорить, що вона девальвується - провокатори? Ми бачимо щоденно, що гривня вже почала свою девальвацію. Такі заяви Арбузова викликають лише подив", -сказав він.

За його словами, в країні існує група експертів, яка підтримує Партію регіонів.

"Вони заявляли, що із початком Євро-2012 гривня укріпить свої позиції, і долар може навіть коштувати 5-6 гривень. Якщо Арбузов довіряє цим експертам, які заявляють , що долар буде коштувати 5 гривень, то це його проблеми", - додав експерт.

Він зауважив, що послаблення гривні залежить не від "ілюзій головного банкіра", а від реальної економічної ситуації в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французьких багатіїв врятували від 75%-го податку

"Ця економічна ситуація є, з одного боку, дуже важкою. З іншого боку, в цій ситуації дуже велику роль відіграє політичний аспект, зокрема, виборча кампанія. І на економічну ситуацію також вплине в майбутньому той соціальний популізм, яким сьогодні займається уряд, пропонуючи населенню кошти, які нічим не підкріплені. Уряд займається популізмом, який буде дуже дорого коштувати гривні", - наголосив Розенко.

Зараз ви читаєте новину «Заяви Арбузова викликають подив, гривня вже девальвує - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути