четвер, 01 березня 2012 08:39

Бізнес запропонував свої поправки до Податкового кодексу

Бізнес запропонував свої поправки до Податкового кодексу

В Українському союзі промисловців і підприємців (УСПП) підготували свій варіант поправок у Податковий кодекс, запропонувавши розширити перелік пільг з податку на прибуток і ПДВ.

Зміни обговорюються з Мінфіном - там готові підтримати багато норм, але негативно оцінюють будь-які фіскальні преференції, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Бізнес встав на шлях виправлення".

Паралельно з підготовкою в уряді та парламенті поправок до Податкового кодексу члени УСПП запропонували своє бачення податкових норм, яке повинне послабити дисбаланс інтересів держави та платників, а також замінити фіскальну функцію податкової системи стимулюючої. Від сплати податку на прибуток звільнені суднобудівники та підприємства легкої промисловості.

Тепер його не хочуть платити представники суднобудівного машинобудування та приладобудування, а також науково-конструкторські підприємства галузі. Виробникам дитячих товарів обіцяють дозволити вносити лише половину ставки ПДВ, а при ввезенні сировини і матеріалів взагалі не платити податок або ж отримати відстрочку на 90 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнес залишився в нерівних умовах

Перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський назвав будь-які податкові пільги злом, показавши, що налаштований на їх ліквідацію.

Серед запропонованих УСПП змін - скасування права податківців звертатися до судів із заявою про вилучення первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів, спрощення процедури подання податкової декларації з можливістю її добровільної пересилання в електронному вигляді для малого бізнесу. У разі відправки декларації поштою днем ??її отримання вважатиметься день її надходження до відділення зв'язку, а не поштового повідомлення з відміткою про вручення податковим органам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наслідки "покращення": За рік 245 тисяч підприємців закрили свій бізнес

У той же час УСПП ініціює новий вид штрафу - за порушення термінів або відсутність реєстрації податкових накладних у єдиному реєстрі в розмірі від 10 до 50% від суми ПДВ у накладній або розрахунку коригування.

Законопроект знайшов прихильників в Мінфіні, зазначив співрозмовник видання в мінфіні, однак введення пільг поки не підтримано.

Зараз ви читаєте новину «Бізнес запропонував свої поправки до Податкового кодексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути