Ексклюзиви
пʼятниця, 15 квітня 2011 11:50

Єврокомісія виділить на Чорнобиль 100 млн євро - ЗМІ

Єврокомісія виділить на Чорнобиль 100 млн євро - ЗМІ

Європейська комісія має намір під час донорської конференції зі збору коштів на реалізацію Чорнобильських проектів зробити свій внесок у розмірі більше EUR 100 млн.

Європейську комісію на цьому заході представить президент Жозе Мануель Баррозу.

"Перш за все, на заходах, присвячених 25-річчю від дня Чорнобильської катастрофи, президент єврокомісії зробить внесок з боку Єврокомісії з тим, щоб гарантувати завершення робіт (по об'єкту "Укриття". - ред.) до 2015 року. Сума буде більш EUR 100 млн", - сказав в інтерв'ю українським журналістам напередодні візиту представник Європейської комісії Майкл Карнічніг.

За даними агентства "Інтерфакс-Україна", ця цифра становить EUR 110 млн.

Карнічніг нагадав, що ЄС є одним "з найбільш важливих донорів", який вже зробив свій внесок в чорнобильські проекти у розмірі EUR 417 млн.

Нагадаємо, Україна розраховує під час міжнародної конференції по збору коштів на чорнобильські проекти, яка відбудеться в Києві 19 квітня, зібрати відсутні EUR 740 млн для добудови об'єкту "Укриття" і сховища відпрацьованого ядерного палива "СВЯП-2" на ЧАЕС.

Вартість будівництва нового безпечного конфайнмента (НБК) на об'єкті "Укриття" на зруйнованому блоці ЧАЕС становить EUR 990 млн. Під всі роботи, пов'язані з заходами на ЧАЕС, було створено два фонди, недофінансування коштів за якими становить EUR 740 млн, при цьому з них вже витрачено близько EUR 500 млн на завдання, пов'язані з чорнобильськими проектами. З метою забезпечення наповнення фондів у Києві 19 квітня і пройде зустріч донорів.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія виділить на Чорнобиль 100 млн євро - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути