Ексклюзиви
вівторок, 29 березня 2011 11:33

Тігіпко: Без пенсійної реформи МВФ не дасть грошей

Тігіпко: Без пенсійної реформи МВФ не дасть грошей

Україна зможе отримати наступний транш кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) за програмою stand by лише в разі прийняття пенсійної реформи. Інші способи домогтися необхідного Фондом та необхідного України зниження дефіциту бюджету відсутні.

Таку думку висловив віце-прем'єр-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

"Реально отримати кошти (МВФ. - ред.) без пенсійної реформи ми не зможемо", - сказав він.

Тігіпко додав, що законопроект про пенсійну реформу планується поставити на голосування у Верховній Раді в кінці травня - початку червня.

Він зазначив, що крім пенсійної реформи важливими питаннями є також поліпшення законодавства про держзакупівлі в частині підвищення конкуренції та фінансове оздоровлення НАК "Нафтогаз Україна".

МВФ наприкінці липня 2010 вирішив відновити співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд (близько $ 15,6 млрд). Тоді ж Київ отримав перший транш у розмірі SDR1, 25 млрд. У грудні-2010 МВФ вирішив виділити Україні другий транш кредиту stand by у розмірі SDR1 млрд (близько $ 1,5 млрд).

Для отримання наступного траншу Україні необхідно було прийняти до кінця березня закон про пенсійну реформу, однак президент Віктор Янукович у середині місяця заявив про необхідність відкласти його розгляд.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко: Без пенсійної реформи МВФ не дасть грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути