Ексклюзиви
понеділок, 11 червня 2012 17:08

Відвари трав допомагають кинути палити

Відвари трав допомагають кинути палити

39 -річний вінничанин Валентин Шевчук палив двадцять чотири роки. Викурював по дві пачки на день. Позбувся залежності за допомогою трав.

"Почав курити в 14 років. Десять років я викурював дві пачки "Парламенту" в день. Навіть вночі біг на балкон з сигаретою. Хочеш не хочеш, а цигарку до рота тягнеш одну за одною. Цигарка придає якогось настрою, легкого хмільного стану. Це було як з'їсти смачну цукерку."

Валентин позбувся залежності за три тижні.

"Мішав по сто грамів проса, жита, вівса і ячменю. Заливав суміш одним літром  води і кип'ятив 10 хвилин. Гарячий відвар виливав в термос. Настоював ніч. Зранку процідив. Пив перед їжею на протязі дня по сто грамів. Перед сном пив відвар із соку картоплі і соку лопуха. Пропорція 1:1. Через три тижні забув, що таке куріння. На сигарету не тягнуло зовсім. Тільки подумаю про неї чи почую десь дим, нудить одразу"

Чоловік протягом дня багато жував.

"Як тягнуло на сигарету,  жував смолки з абрикоса, вишні і яблуні. Смаку в них немає, зате зуби добре чистять. Заморожував молоді відростки черемхи. Клав на добу в холодильник. Потім ставив в пачку з-під сигарет. Як рука тягнулась туди, відкриваю, а там ці палички. Брав і жував. Багато їв чорносливу, ананасу, абрикосів, пив по два літра молока в день. Прочитав, що вони відбивають тягу."

Для закріплення результату чоловік три місяці вживав настій із листя екваліпту.

"Боявся, що знов не втримаюсь. Товариш дав ще один рецепт для позбавлення від куріння, але я використав його для закріплення результату. Столову ложку з вершком листя екваліпту заливав півлітрами окропу.  Настоював час. Процідив і добавляв по столовій ложці гліцерину і меду. Пив 5-6 разів на день по 50 мл у будь-який час".

Трави викликають відразу до тютюну.

"Найсильнішим являється овес. Після його вживання можлива блювота при одній згадці про сигарету. Якщо людина п'є настої з трав по декілька разів на день, то через кілька днів не може вже викурити сигарету до кінця - гидко. Овес також очищує легені,  - пояснює лікар-нарколог Олена Назаренко, 31 рік. - Ефективний настій проти паління із чистого вівса. Одним стаканом окропу залити дві столові ложки зерен. Залишити на годину, процідити. Вживати 4-5 разів на день по четвертині склянки протягом місяця".

Налагодити сон та заспокоїти нервову систему курця допоможе жаб'яча трава.

"Інша назва волошка або сушениця.  Помагає настій із сушениці та пустирника. Взяти по 50 грамів трави залляти півтори склянками кип'ятку. Настояти 15 хвилин. Процідити та пити на протязі дня. Настій викликає відразу до сигаретного до диму.  Допоміжними засобами є жування смоли дерев. В сигареті теж є смола, яка надає їй смаку та запаху.  Смолка з дерева замінює її курцю і не має шкідливого впливу на легені", - додає Назаренко.

Валентин почав займатись спортом.

"Не курю рік і три місяці, навіть не тягне. Табачного диму не переношу. Вранці бігаю, тепер на п'ятий поверх залітаю без задишки. Шкіра стала світлішою, має здоровий колір, а не сіра, як раніше. Зуби побіліли. Щодня свіжий подих і голова. Значно краще стало. А на зекономлені на сигаретах гроші тепер дружині подарунки роблю".

Зараз ви читаєте новину «Відвари трав допомагають кинути палити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути