Ексклюзиви
вівторок, 19 травня 2015 18:33

Вечірній біг допомагає худнути швидше

Вечірній біг допомагає худнути швидше

Завдяки кардіонавантаженням процес схуднення просувається в рази швидше. Однак не весь час доби впливає на фігуру і зміцнення здоров'я однаково. Як вибрати правильний час для бігу і підлаштується під біоритми організму, читайте далі.

На перший погляд біг здається дуже простим заняттям: варто одягнути спортивний костюм, кросівки – і на старт. Насправді, це не так. Адже, багатьом знайоме почуття, коли через 3 хвилини занять починаєш задихатися, а ще через 3 хвилини про себе дає знати колючий біль у боці. Щоб біг приносив тільки користь і допомагав скидати ненависні кілограми, потрібно знати кілька правил.

Для схуднення бігайте ввечері

Біг в різний час дає різні ефекти. Якщо ранковий біг – це хороша розминка тіла перед якимись основними заняттями, то вечірній біг найкращим чином допомагає зганяти жир. Ввечері найкраще бігати за годину до вечері.

Починайте бігати з 10 хвилин

Не варто встановлювати рекорди, ви – не марафонець. Починайте тренування з 10 хвилин, додаючи раз в два дні по 5 хвилин часу. Оптимальна схема тренувань - 4 тренування в тиждень.

Інтервальний біг

Щоб біг допомагав зганяти жир, застосовуйте інтервальну систему тренувань. Це означає, що 50 метрів ви йдете швидким кроком, потім 50 метрів густо пробігаєте підтюпцем і ще 50 метрів біжите так швидко, як у вас виходить. Ідеальний час тренування: 30-40 хвилин. Таку систему вводите через 2 тижні бігу підтюпцем.

Розігрівайтеся перед тренуванням

Щоб тіло перейшло у фазу "спалювання жиру" перш за все його потрібно гарненько розігріти. Пройдіть 500-600 метрів швидким кроком. Не жалійте себе.

Крім того, виконайте обертальні рухи колінами: з'єднайте два коліна, покладіть на них руки і почніть рухати ними по колу. 20 разів у кожну сторону.

Тренуйтеся на грунті

Для новачка найкраще бігати по грунтових доріжках. В жодному разі не бігайте відразу на асфальті – це найскладніше покриття для бігуна і ваші ноги це швидко відчують.

Випийте чай за 15 хвилин до тренування

За 15 хвилин до тренування випийте зелений чай з лимоном і цукром. Це додасть вам енергію для занять бігом.

Обов'язково вечеряйте

Щоб схуднути, через годину після бігу потрібно повечеряти. Не пропускайте цей прийом їжі, інакше організм почне запасатися жиром і ваші тренування будуть марні. На вечерю їжте м'ясо або рибу і салат.

Зараз ви читаєте новину «Вечірній біг допомагає худнути швидше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути