четвер, 23 жовтня 2014 10:31

Вчені з'ясували, який продукт прискорює старіння

Вчені з'ясували, який продукт прискорює старіння

В гонитві за молодістю багато хто відмовляється від куріння і вживання алкогольних напоїв. Але нещодавно вчені з'ясували, що є ще й продукт, який максимально сприяє старінню. Про те, чого варто уникати, читайте нижче.

Згідно з результатами нового випробування, регулярне споживання солодких газованих напоїв так само шкідливо, як і куріння. Вчені з'ясували, що вживання солодких напоїв пов'язано зі старінням клітин. І, незалежно від того, що цей продукт провокує ожиріння і сприяє розвитку різних недуг, щоденне споживання півлітра підсолодженої газованої води, старить організм на 4,6 років.

Щоб це з'ясувати, фахівці виміряли теломери 5309 учасників дослідження у віці від 20 до 65 років, які не страждали на діабет або серцево-судинними захворюваннями. Як показали результати дослідження, теломери - захисні блоки ДНК і кінцеві ділянки хромосом у клітинах - були коротше в білих кров'яних клітинах людей, які вживали велику кількість газованої води.

Нагадаємо, раніше довжину теломер у білих кров'яних клітинах пов'язували з тривалістю людського життя. Відомо, що довжину теломер скорочує куріння, а регулярні фізичні вправи навпаки, надають омолоджуючу дію на організм. Крім цього, короткі теломери також пов'язують з розвитком хронічних хвороб, більш характерних для людей старшого віку, як серцево-судинні захворювання, діабет і деякі види раку.

Результати дослідження опубліковані в Американському журналі охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Вчені з'ясували, який продукт прискорює старіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути