вівторок, 31 грудня 2013 09:15

Салат викласти у формі коня, з яєць зробити сніговиків – як прикрасити новорічний стіл
8

31 грудня сідати за стіл треба о 20.00. Так радить дієтолог Людмила Тарасенко.

"Восьма година вечора – чудовий час, аби розпочати проводити старий рік, - говорить дієтолог. - До опівночі варто спробувати смажене і перчене, а після 12 краще обмежитися салатами. Тоді шлунок не нагадає про себе вже під ранок наступного дня. Для багатьох нічне застілля з масними та смаженими стравами може закінчитися у лікарні. Не кожен шлунок витримає таке навантаження".

Дієтолог радить наступний ранок починати з легкого супу.

"Суп покращить самопочуття і тим, хто у новорічну ніч трохи не розрахував з алкоголем і випив зайвого. Також привести організм у форму 1 січня допоможе молоко і мінеральна вода. У новорічну ніч віддавайте перевагу одному виду алкоголю. Якщо почали з коньяку, то не варто потім пити слабший за градусом напій. Головне не переїдати. Тоді і самопочуття наступного дня буде хорошим".

Щоб стіл у новорічну ніч виглядав святково, варто проявляти фантазію, коли оздоблюєте його. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла киянка Ірина Анісімова, яка працювала кухарем в одному зі столичних ресторанів.

"Я готую уже 24 рік. Повірте, смак їжі залежить не тільки від інгредієнтів, але й від того, як ви оформите страви, - каже Ірина Анісімова. – Проявіть фантазію. Прикрашайте свої страви зеленню. Олів'є чи мімозу можна викласти на велику тарілку у формі коня – символу 2014 року.  Зі звичайних варених яєць зробіть сніговичків. Навіть м'ясна нарізка може стати справжньою окрасою столу, якщо її оригінально викласти на тарілці".

Для оформлення столу використовуйте менше золотого і червоного. Такі поради дає астролог Олена Максимова.

"На стіл поставте букет із засушених квітів, маленьку ялинку, сплетену з сіна чи лози, - радить Максимова. - Застілля краще почати з молитви. У новорічну ніч легко буде отруїтися. Не варто смажити м'ясо на відкритому вогні. З десертів не підійдуть пироги. Приготуйте пісочне печиво і бісквіт. М'ясо птиці і свинина смакуватимуть краще за яловичину. Не ставте на стіл рибу.  Уникайте напівфабрикатів і червоних продуктів – яблук, перцю, буряка".

За словами астролога, не варто подавати свіжі овочі і фрукти. Їх краще стушкувати. З напоїв віддайте перевагу домашнім винам і медовусі, пийте узвар. Горілку краще замінити коньяком.

Зараз ви читаєте новину «Салат викласти у формі коня, з яєць зробити сніговиків – як прикрасити новорічний стіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути