середа, 30 липня 2014 14:27

Посічене волосся лікують полівітамінами

Посічене волосся лікують полівітамінами

Тріхоптілоз - це хвороба посіченого волосся. У кожної дівчини таке буває, тому потрібно знати, що таке тріхоптілоз і як з ним боротися. Для початку потрібно знайти причину, через яку січеться волосся, а потім вибирати методи його лікування. Можливо, потрібно просто підстригтися або пропити курс вітамінів, а може, потрібно використовувати спеціальні маски для волосся, що січеться.

Тріхоптілоз - хвороба, яку потрібно лікувати

Проблема посіченого волосся полягає не тільки в естетичній красі - якщо його не лікувати, то незабаром волосся почне псуватися. Справа в тому, що розшарування структури волосся призводить до ламкості, воно слабшає і, врешті-решт, випадає. Посічене волосся дуже незручне, оскільки воно постійно заплутується, і його важко розчесати через його сухість.

Для початку, ви повинні знайти причину, через яку волоски почали сіктися, і тоді приступати до їх лікування. Якщо ви визначите причину неправильно, то лікування не допоможе.

Причини посіченого волосся

Причини зайвої сухості можуть бути різними. В основному, це ваш вплив на волосся при сушці холодним і гарячим повітрям або часте і постійне фарбування. Все це негативно позначається на його структурі, воно висушується і, як наслідок, починає псуватися. Природні явища теж можуть погано впливати на волосся (сонце, вітер тощо).

Але це не єдина причина. На структуру впливає не тільки зовнішній вплив, але і внутрішнє. Зазвичай, посічене волосся показує брак певних вітамінів у вашому організмі. Яких саме - покаже спеціальний аналіз, направлення на який вам випише лікар.

Якщо ваше волосся занадто довге, це теж може бути причиною, по якій воно січеться. Відомо, що чим довше волосся, тим воно важче, але мало хто розуміє, що під вагою структура волосся починає псуватися, від чого воно і січеться. Іноді для здоров'я волосся необхідно підстригти його, щоб звільнити від зайвої ваги.

Як лікувати тріхоптілоз

Для здорового волосся потрібно періодично підстригати кінчики. Навіть якщо ви відрощуєте його, не забувайте раз на три місяці або півроку на сантиметр його вкорочувати. Тоді воно буде виглядати здоровішим, та і росте воно після стрижки швидше. Тоненькі кінчики все одно потрібно буде обрізати, але якщо цього не робити, вони посічуться тільки більше.

Для того, що б позбавиться від трихоптилоза, вам слід перестати впливати на них гарячим феном, плойкою або фарбуванням. Дайте йому час на відновлення, інакше воно ще більше отримає ушкоджень і буде випадати.

У разі січення волосся вам потрібна комплексна терапія. Якщо проблема в нестачі потрібних вітамінів, то нічого крім вітамінів посіченому волоссю не допоможе. Пропийте курс полівітамінів і використовувати вітамінізовані маски для волосся, що січеться. Також може допомогти ламінування, але така дія триває не більше 8 тижнів.

Зараз ви читаєте новину «Посічене волосся лікують полівітамінами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути