середа, 07 жовтня 2015 15:53

Під час прикрашання тіла шрамуванням, дівчаткам забороняється плакати
6

У кожного народу свої поняття краси і привабливості. Безліч панянок по всьому світу приводять себе до ладу за допомогою косметики, але в деяких племенах для того, щоб здобути славу красуні, жінки вдаються до кривавих обрядів.

Так у деяких ефіопів невід'ємною частиною культури є скарифікація. Перемагаючи біль, жителі "прикрашають" себе всілякими пунктирами і рельєфами, вирізаючи їх на шкірі.

Французький фотограф Ерік Лафорг (Eric Lafforgue) відомий своїми знімками з зображенням представників різних культур, починаючи від Панами і закінчуючи Північною Кореєю. Цього разу він представив серію фотографій під назвою Scarifications Ethiopiennes, яка присвячена обряду шрамування ефіопів.

У представників таких народностей, як Боді, Сурі і Мурсі, скарифікація вважається невід'ємною частиною культури. У чоловічої половини племені нанесення шрамів відбувається під час обряду ініціації, а у жінок такі татуювання вважаються ознакою краси.

Незважаючи на те, що цей процес дуже болісний, дівчаткам не дозволяється виражати свої емоції. Плач вважається ганебним. До того ж ефіопи вважають, що прояв мужності під час скарифікації – це знак того, що такі жінки у майбутньому зможуть витримати пологи.

Для того, щоб зробити скарифікацію, члени племені використовують лезо бритви і шип. Після виконання надрізів в рани втирається зола або сік рослин для того, щоб утворилися рельєфи.

На жаль, при здійсненні обряду шрамування існують і "побічні" ефекти. Оскільки жителі племені користуються в основному одним і тим же лезом, серед них стрімко поширюється гепатит та СНІД. До того ж, серед міського населення скарифікація вважається знаком "примітивізму", тому члени племен, що приїжджають, всіляко намагаються приховати свої рельєфи.

Незважаючи на те, що скарифікація вважається суто африканським способом ідентифікації, в розвинених європейських країнах також можна побачити людей, покритих подібними шрамами.

Зараз ви читаєте новину «Під час прикрашання тіла шрамуванням, дівчаткам забороняється плакати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути