понеділок, 15 грудня 2014 20:05

Як зробити волосся слухняним в зимовий час

Як зробити волосся слухняним в зимовий час

Зима - це не тільки новорічні свята і мандарини, це ще й час особливого догляду за волоссям. Якщо ви стикаєтеся з проблемою волосся, що стирчить в різні боки, читайте далі.

Виною надмірної пухнастості волосся і пасом, що липнуть один до одного, є статична електрика. Вітер, мороз, різка зміна температури в приміщенні і опалювальні прилади призводять до надмірної сухості, і як наслідок, виникнення у волоссі заряду статичної електрики.

Ми розповімо, як легко вирішити цю проблему.

Зволожуйте волосся

Якщо зазвичай ви миєте голову кожен день, в опалювальний сезон намагайтеся робити це хоча б через день, щоб не пересушувати волосся. Обов'язково використовуйте бальзами, робіть живильні маски та наносіть незмивний кондиціонер. Вдома і на роботі використовуйте зволожувач повітря.

Виберіть правильну шапку

Відмовлятися від головних уборів у холодну пору року не можна, це шкодить і вашому здоров'ю, і волоссю. Щоб уникнути появі статичної електрики, вибирайте шапки з натуральних матеріалів, і стежте, щоб вони не були занадто тісними, і не перешкоджали здорового кровообігу шкіри голови.

Сушіть волосся феном з функцією іонізації

Фен з іонізацією створений спеціально, щоб знімати статичну електрику з волосся. Разом з гарячим повітрям такі фени генерують потік негативних іонів, нейтралізуючих позитивні заряди, накопичені у волоссі. Завдяки цьому волосся сушиться дбайливіше і менше травмується, а ще фен з іонізацією працює швидше, ніж звичайний.

Купіть спеціальні засоби від статичної електрики

Для вирішення проблеми статичної електрики існують спеціальні серветки і спреї-антистатики. У випадку повної некерованості волосся вони вам дуже знадобляться.

Поміняйте гребінці

Пластикові щітки і брашінги для волосся тільки підсилюють заряд статичної електрики, замість них вибирайте дерев'яні та ебонітові гребінці. І не зловживайте частим розчісуванням, щоб не пошкодити фолікули та не наелектризувати кінчики.

Вивчіть швидкі прийоми для "приборкання" волосся

Є кілька способів швидко, але, на жаль, ненадовго, привести волосся в порядок.

Наприклад:

- термальна вода в спреї - збризніть волосся і пригладьте руками;

- крем для обличчя - трохи розітріть в долонях і проведіть по волоссю;

- лак для волосся - розпиліть трохи на гребінець і акуратно причешіть волосся зверху.

Пам'ятайте, що основне правило здорового і красивого волосся в будь-яку пору року і в будь-яку погоду - це правильний догляд і скорочення використання прасочок, плойок та інших травмуючих приладів.

Зараз ви читаєте новину «Як зробити волосся слухняним в зимовий час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути