пʼятниця, 27 березня 2015 16:40

Як позбутися від сухості губ: 5 найдієвіших засобів

Як позбутися від сухості губ: 5 найдієвіших засобів

Сухі губи можуть стати серйозною проблемою, адже в особливо запущених випадках шкіра губ не просто лущиться, а покривається тріщинами, які можуть перетворюватися в ранки. У такому випадку вам складно навіть просто їсти і сміятися.

Причин сухості може бути маса. Це і жаркий клімат, і зневоднення, і звичка покусувати, жувати і облизувати губи, і нестача вітамінів, і грибок... Якщо сухість не пов'язана із захворюваннями, то повернути їм природну красу допоможуть звичайні косметичні засоби, які продаються в кожному магазині.

Помада

Всі ми любимо стійкі помади за те, що губи не треба підфарбовувати кожні 5 хвилин, але в них містяться шкідливі елементи, які буквально впиваються в шкіру і можуть спровокувати лущення і навіть висип. Тому від них краще позбутися. Гігієнічна, можливо, і не додасть вашому образу ефектності, зате відмінно врятує від вітряної та спекотної погоди. Користуватися нею рекомендується не менше 3 разів на день (в тому числі, і перед сном).

Крем

Зволожуючі живильні креми та мазі "вступають в гру, якщо не справляється гігієнічна помада. Навіть звичайний дитячий крем добре зволожує шкіру. У складі такого крему обов'язково повинен бути вітамін Е, гіалуронова кислота і гліцерин. Мазі повинні бути з протизапальним ефектом.

Олія

Дуже добре допомагають від сухості різноманітні олії, їх ефект навіть сильніший, ніж у мазей і кремів. Олія календули незамінна при тріщинах і неприємних ранках у куточках губ. Какао відмінно регенерує шкіру губ. Обліпихова, кокосова і оливкова живлять і надають здоровий відтінок. Олія алое віра прекрасно зволожує губи. А якщо у вас вдома є це рослина, можете відірвати листочок, розрізати його уздовж і прикласти до губ. Але всі ці засоби підходять, тільки якщо у вас немає звички кусати і облизувати губи. Наприклад, рицинова олія дуже добре допомагає при сухості губ, але навряд чи ви оціните її ефект, коли в роті у вас буде нестерпно гіркий присмак.

Зубна паста

У рідкісних випадках на сухість губ може впливати зубна паста. Це можливо, якщо до складу входить евкаліпт або м'ята. В такому випадку перейдіть на більш "спокійну" пасту, наприклад, з травами.

Скраб

Неординарним засобом лікування пересохлих губ є скраб на основі меду, який не тільки видаляє старі клітини, зволожує і живить губи, але і надає їм приємний рожевий відтінок.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутися від сухості губ: 5 найдієвіших засобів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути