пʼятниця, 29 липня 2016 12:59

Як подолати опіки на шкірі: вісім важливих порад

Як подолати опіки на шкірі: вісім важливих порад

Літнє сонце - джерело гарної засмаги. У той же час існує великий ризик отримати сонячний опік. Рекомендації, що робити після пошкодження шкіри дає косметолог Юлія Левінсон.

Перші ознаки сонячного опіку у вигляді печіння або відчуття дискомфорту на поверхні шкіри можуть проявитися вже після 30-хвилинного перебування на сонці. Почервоніння шкіри без пухирів означає першу ступінь опіку. У цьому випадку з наслідками можна впоратися самостійно.

Негайно йдіть з сонця в прохолодне приміщення або пересядьте в тінь. Якщо відчуття ознобу наростає, з'явився головний біль, запаморочення, слабкість - негайно викликайте "швидку".

Прийміть прохолодний душ, щоб зволожити шкіру зовні. Вода не повинна бути крижаною. Вона має максимально відповідає температурі навколишнього середовища та тіла. При цьому не слід мити шкіру лужним милом. Влітку взагалі краще вмиватися щадним зволожуючим гелем, наприклад, на основі алое.

Випийте кілька склянок рідини — це відновить водний баланс.

Періодично обробляйте пошкоджену поверхню шкіри обличчя безконтактним спреєм із заспокійливим ефектом. Добре підходять тонізуючі лосьйони на основі трав. Повторювати процедуру можна щопівгодини до кінця дня.

Використовуйте примочки з стерильних марлевих серветок в кілька шарів. Це підсилить ефект від спрею. Розмістивши такі примочки на пошкодженій поверхні обличчя, періодично зволожуйте їх за допомогою тоніка та залишайте на шкірі на деякий час.

Після опіку шкіра ще кілька днів буде перебувати в стані стресу після сонячного опіку та поступово відновлюватися. Краще цей період перечекати в тіні та використовувати сонцезахисний крем.

Важливий момент: якщо симптоми виражені більш різко, аж до сильного зневоднення організму, слід негайно звернутися за медичною допомогою. Наслідки сонячних опіків нерідко доводиться лікувати медикаментозно в клініках.

В цілому, під час відновлювального періоду після сонячного опіку не варто засмагати. Також слід утриматися від алкогольних напоїв, міцного чаю та кави. Ці продукти підсилюють зневоднення організму, що небажано для шкіри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лід з кавою та маска з помідорів: 4 способи, як зберегти засмагу на тілі

Зараз ви читаєте новину «Як подолати опіки на шкірі: вісім важливих порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути