четвер, 23 квітня 2015 18:02

Як наносити маски для волосся, щоб отримати максимальну користь

Як наносити маски для волосся, щоб отримати максимальну користь

Бальзами і маски для волосся вже давно зайняли належне місце в косметичному арсеналі кожної дівчини. Вони живлять, допомагають швидко розчісувати волосся, надовго зберігають м'якість пасм. Але далеко не кожна вміє правильно їх наносити.

Як правильно наносити маски для волосся

Одна з найчастіших помилок - нанести маску відразу після шампуню і одразу змити. Так, волосся, безумовно, стане м'якше, але ефект не буде і в половину таким, яким повинен. Це стосується як магазинних, так і домашніх масок.

Магазинні маски: спосіб застосування

Перукарі радять злегка промокнути волосся і дуже акуратно позбавитися від зайвої води. В жодному разі не терти їх. Потім на пару хвилин загорнути волосся в рушник, щоб остаточно позбутися води. І тільки потім на вологе волосся нанести маску на час, вказаний на упаковці (як правило, не більше 15 хвилин). Змити і знову акуратно загорнути волосся в рушник конвертиком, не вичавлюючи з нього воду з усієї сили.

Як наносити домашні маски перед миттям голови

Маски для волосся в домашніх умовах вимагають більше уваги - їх різноманітність не поступається хімічним продуктам. А інструкцій по нанесенню ще більше.

Більшість масок потрібно наносити до миття голови шампунем. На брудне сухе або вологе волосся від 30 хвилин до 1,5 годин. Нахиліться над ванною і почніть втирати приготований засіб. Якщо ваше волосся жирне, приділіть особливу увагу кореням, якщо ламке і сухе - кінчикам. Можна втирати маску пальцями, а можна наносити гребінцем з рідкими зубцями.

Практично відразу маска почне стікати по шиї, плечах, одягу, капати на підлогу і робити липкою вас і всю квартиру. Тому краще купіть для цих цілей шапочку для душу, вона щільно прилягає до голови. А щоб закріпити результат, загорніть голову в рушник, який не шкода (найкраще, щоб це був один і той самий), чим тепліше вашому волоссю, тим краще. А потім, як завжди, мийте голову шампунем і кондиціонером або бальзамом.

Як наносити домашні маски після миття голови

Ті ж інструкції стосуються і нанесення маски після миття голови шампунем. Але врахуйте, що промивати волосся доведеться набагато ретельніше. Бажано не сушити волосся феном, почекати, коли воно добре просохне і розчесати. Для легкого розчісування багато хто наносить магазинні олії і спреї - дієвий засіб, але, як правило, не підходить жирному типу волосся.

Всі види масок наносяться не частіше ніж 2 рази на тиждень.

Зараз ви читаєте новину «Як наносити маски для волосся, щоб отримати максимальну користь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути