Ексклюзиви
пʼятниця, 30 січня 2015 17:31

5 способів використання лимона в косметичних цілях

5 способів використання лимона в косметичних цілях

З давніх часів лимони використовувалися для догляду за шкірою і волоссям. Лимонна кислота ідеально очищує пори від забруднень, видаляє мертві клітини і освітлює плями на шкірі, при цьому роблячи її м'якою, сяючою та здоровою.

Це найбільш натуральне джерело вітаміну С. Лимони використовуються також для вирівнювання тону шкіри і призупинення процесу старіння. Якщо за допомогою лимонів доглядати за волоссям, то вони придбають здоровий блиск, шкіра голови добре зволожиться, позбавиться від накопиченого жиру, а про лупу ви більше ніколи і не згадаєте.

Представляємо вам 5 способів використання лимону замість косметики.

1. Скраб для шкіри обличчя

Змішайте сік від половинки лимону з 1 ст. л. хорошої оливкової олії в герметичному контейнері і збийте виделкою, щоб інгредієнти добре перемішалися. Додайте 1 ст. л. меду, півсклянки коричневого цукру і все ретельно збовтайте, щоб цукор розчинився. Регулюйте кількість масла і меду залежно від ступеня сухості шкіри.

2. Зміцнююча і підтягуюча маска для обличчя

Скомбінуйте 2 ст. л. натурального йогурту 1 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку, ретельно перемішайте.

Нанесіть маску на шкіру обличчя і шиї, попередньо очистивши її. Уникайте області навколо очей. Залиште маску висохнути протягом 30 хвилин. Ви будете відчувати, як маска засихає, стає твердою, це і є той зміцнюючий і підтягуючий ефект, якими славиться ця маска. Залиште її на обличчі близько 1 години, якщо хочете поліпшити результат. Потім змийте теплою, а потім холодною водою. Промокніть насухо шкіру перед нанесенням зволожуючого крему.

3. Зволожувач і очисник для шкіри голови

Змішайте 3-4 ст. л. оливкової олії з половиною чашки свіжого меду, додайте 3 ст. л. соку лимона. Після миття голови масажними рухами нанесіть суміш на шкіру голови. Оберніть волосся поліетиленовою плівкою і рушником, залиште на 30 хвилин, потім змийте.

4. Лимон для ополіскування волосся

Якщо у вас жирне волосся або воно швидко жирніє від різних засобів, то вам допоможе цей метод. Змішайте 3 ст. л. лимонного соку і півсклянки води. Обполіскуйте цим розчином волосся після миття (якщо використовуєте кондиціонер для волосся, то потрібно ополіскувати після його нанесення).

5. Лікування лупи

Скомбінуйте півсклянки соку лимона з 3 ст. л. кокосової олії. Інтенсивно втирайте в шкіру голови, залиште на 15 хвилин і змийте як зазвичай.

Дуже важливо перед тим, як використовувати які-небудь засоби для шкіри обличчя (якщо у вас чутлива шкіра), нанести засіб на зап'ясті і почекати 5 хвилин, якщо не з'явиться почервоніння, то можна наносити без побоювань на шкіру обличчя.

Зараз ви читаєте новину «5 способів використання лимона в косметичних цілях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути