Ексклюзиви
середа, 23 квітня 2014 13:46

10 правил харчування в офісі допоможуть зберегти настрій і фігуру

10 правил харчування в офісі допоможуть зберегти настрій і фігуру

Збалансоване харчування протягом робочого дня допоможе вам домогтися бажаних успіхів і отримати максимум задоволення від процесу. Щоб сидяча робота не позначалася на здоров'ї і фігурі, візьміть на замітку 10 важливих правил харчування в офісі.

1. Якщо вранці багато справ, не переїдайте. Скажіть "ні" важкій їжі (смажене м'ясо, пюре, боби), але і не моріть себе голодом. Віддайте перевагу невеликим порціями швидко засвоюваних страв.

2. Відволікайтеся від роботи. Тим, хто постійно сидить за комп'ютером, під час їжі краще переключитися на книгу, журнал або музику. Тільки так ви дійсно забезпечите собі відпочинок і зможете продовжувати повноцінно трудитися.

3. Продумуйте меню. Якщо вам подобається підготовлена їжа, ймовірність того, що ви вирішите відмовитися від неї, набагато менша. Намагайтеся готувати для себе апетитні ланчі, які не тільки наситять, але і поліпшать настрій.

4. Користуйтеся приладами. Цивілізований прийом їжі - ще одне важливе правильно здорового харчування.

5. Щоб підбадьоритися, не поспішайте поглинати каву літрами. Так, вона тонізує, бадьорить і активізує розумову діяльність, але тільки в невеликих кількостях. У великих дозах кава, навпаки, пригнічує, знижує працездатність і гальмує реакцію. Краще потіште себе продуктами-енергетиками (яйця, м'ясо, сир, молоко, риба).

6. Шукайте компанію. Якщо пункт № 1 вам не підходить, знайдіть співробітників, які також не проти харчуватися, не залишаючи офісу.

7. Перед важливою зустріччю зробіть ставку на "стресостійкі" продукти - фрукти, житній хліб, борошняні вироби, каші, чай з ромашкою. Головне - не переборщити. Інгредієнти, багаті вуглеводами, хоч і заспокоюють організм, але також можуть викликати сонливість.

8. Перед мозковим штурмом налягайте на продукти, що стимулюють розумову діяльність: журавлину, чорницю, буряк, капусту, рибу, курагу, горіхи, гіркий шоколад. Не забудьте про шпинат - він генерує ідеї і лікує нерви.

9. Впоратися з депресією та апатією допоможуть продукти, що виробляють горезвісні гормони радості - ендорфіни: банани, шоколад, фініки, інжир, авокадо, томати, горіхи, молочні похідні.

10. На десерт - прогулянка. По можливості, не сідайте за роботу відразу після їжі. 5-хвилинна прогулянка по офісу або на свіжому повітрі допоможе по-справжньому розслабитися і налаштуватися на нові трудові звершення.

Зараз ви читаєте новину «10 правил харчування в офісі допоможуть зберегти настрій і фігуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути