Ексклюзиви
пʼятниця, 29 липня 2016 10:47

Volkswagen обігнав за продажами Toyota на світовому ринку

Volkswagen обігнав за продажами Toyota на світовому ринку
drivee.ru

У першому півріччі концерн Volkswagen продав найбільше автомобілів на світовому автомобільному ринку.

Всього за період з січня по червень німецька компанія реалізувала 5,2 млн транспортних засобів, а зростання продажів становило 2,1% порівняно з показниками за аналогічний період минулого року, повідомляє Autocar.

Volkswagen обійшов за обсягами реалізації Toyota, яка протягом 4-х років лідирувала на світовому ринку. За перші 6 місяців 2016 року японці продали 5 млн автомобілів, а падіння попиту становило 0,6%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці стали купувати більше дорогих авто

За результатами 2015 року Toyota стала єдиним виробником, який зміг продати понад 10 млн автомобілів. Торік світові продажі Toyota, в тому числі її підрозділів Hino Motors Ltd і Daihatsu Motor Co, скоротилися на 0,8%, до 10,15 млн машин. Продажі Volkswagen впали на 2%, до 9,9 млн автомобілів. General Motors Co змогла збільшити число реалізованих автомобілів на 0,2%, до 9,8 млн штук.

Volkswagen зберігав лідерство у першій половині 2015 року, однак виробник зіткнувся з падінням продажів через "дизельгейта", який розпочався восени.

Нагадаємо, у першому півріччі витрати концерну Volkswagen на покриття наслідків дизельного скандалу збільшилися на 2,2 млрд євро. Проте, прибуток концерну зріс.

Зараз ви читаєте новину «Volkswagen обігнав за продажами Toyota на світовому ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути