вівторок, 13 серпня 2019 11:51

Відеофіксація порушень ПДР запрацює до кінця року

Відеофіксація порушень ПДР запрацює до кінця року
Відеофіксацію порушення ПДР запустять цього року. Фото: з відкритих джерел

Система відеофіксації порушень правил дорожнього руху запрацює до кінця року. Щоправда, штрафуватимуть за її допомогою не водіїв-порушників, а юридичних власників авто.

"Київ вже закупив 10 камер, їх встановили у 10 локаціях і погодили з поліцією. Інші міста поки що чекають", – розповів начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій.

Для власників авто введуть систему штрафних балів. Спочатку у автовласників будуть відраховуватися віртуальні бали, а в подальшому накладатиметься повноцінний штраф за правопорушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка імплантувала собі в руку ключ від Tesla

Штрафи можна побачити в електронному кабінеті водія та оплатити їх.

"Штраф накладається на власника авто, але власник може повідомити, хто був за кермом. Плюс з'являється термін "належний користувач". Це особливо важливо для юридичних, лізингових, компаній, для прокатних організацій. Вони вносять це до електронного кабінета, реєстру, і ми штрафуватимемо безпосередньо того, хто був за кермом", – каже Владислав Криклій.

Про це повідомили на auto.24tv.ua.

Відтепер під час складання практичного іспиту дії кандидата у водії та екзаменатора фіксуватимуться за допомогою обладнання, що встановлюватиметься у кожній екзаменаційній автівці.

Зараз ви читаєте новину «Відеофіксація порушень ПДР запрацює до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути