Ексклюзиви
четвер, 30 жовтня 2014 19:20

В Європі заборонять продаж нових авто без ESP

В Європі заборонять продаж нових авто без ESP
Фото:mashintop.ru

Країни Євросоюзу прийняли те рішення, яке США і Канада реалізували ще в 2011 році. З 1 листопада 2014 року кожен автомобіль, що сходить з заводів в європейських країнах, повинен бути оснащений електронною системою стабілізації.

На користь ESP говорить безліч досліджень, що спираються на вивчення різних обставин ДТП на території європейських країн. Зокрема, стверджується, що 80% аварій можна було б запобігти, якби автомобілі-учасники події були б оснащені системою стабілізації. За даними розробника ESP, компанії Bosch, система тільки за 2011 рік запобігла більше 33 000 зіткнень і врятувала близько тисячі життів європейців. За час, що минув з початку використання системи на автомобілях, таких випадків зафіксовано понад 190 000.

В даний час лише 84% нових європейських автомобілів масою до 3,5 тонн оснащуються системою стабілізації, влада Євросоюзу збираються довести це число до 100% і поширити вимогу не тільки на випускаються в Європі автомобілі, але і на всі нові транспортні засоби.

Зазначається, що цим електронним асистентом забезпечені трохи більше половини автомоиблей у всьому світі. І якщо ESP вже стала обов'язковою в США, Канаді, Австралії та Ізраїлі і ось-ось стане такою в Європі, то, приміром, Росія, Японія і Південна Корея таких вимог запроваджувати не планують.

Зараз ви читаєте новину «В Європі заборонять продаж нових авто без ESP». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути