четвер, 24 квітня 2014 18:37

Український авторинок очікує чергове падіння

Український авторинок очікує чергове падіння

Автомобільний ринок України в березні показав падіння по відношенню до лютого на 34%. Порівняно з I кварталом 2013 року падіння продажів нових іномарок склало 13%.
Разом з тим у квітні ринок опуститься ще нижче через втрату кримського авторинку і ризиків на південному сході України.
Про це свідчать дані відділення стратегічного розвитку "Атлант-М", пише Дело.

"Такі низькі, як у березні, обсягів продажів за місяць на авторинку не було з лютого 2010 року. Головна причина - обвал курсу гривні. Це призвело не тільки до підвищення цін на автомобілі, але і до істотного падіння фактичного рівня доходів і заощаджень населення. Також різко погіршилася впевненість покупців в майбутньому і їх схильність до купівлі товарів тривалого користування", - заявив директор відділення стратегічного розвитку "Атлант-М" Олексій Терещенко.

Крім того, зазначає експерт, попит лютого 2014 частково "вибрав" продажі, які могли б припасти на весну.

"Політична нестабільність, природно, теж вносить свої корективи", - інформує Терещенко.

За даними "Атлант-М", у квітні ринок опуститься ще нижче. До інших негативних факторів додадуться фактична зупинка продажів автомобілів в Криму, а також операційні ризики на південному сході України (Донецька область на другому місці по продажах серед регіонів України).

За підсумками першого кварталу 12 марок з ТОП-20 "в мінусі" порівняно з минулим роком. Зазначимо дворазове падіння продажів колишніх лідерів - Hyundai і Kia. Найбільший приріст продажів у Daewoo (+88%), трохи менший у Peugeot (+75%), Geely (+51) і Mazda (+44%).

Лідером рейтингу продовжує залишатися Geely. Друге місце займає Toyota, яка піднялася в рейтингу на чотири позиції порівняно з квартальними показниками минулого року. У Renault третє місце, на п'ять рядків вище торішніх показників. Провали і злети марок в рейтингу відображають різну політики імпортерів в умовах кризи - деякі намагаються розпродавати склади, інші різко скоротили обсяги операцій, щоб не нести курсові збитки.

Сегмент преміальних автомобілів теж постраждав від кризи і впав на 20% в порівнянні з I кварталом 2013 року. Лідерство утримує Audi.

Зараз ви читаєте новину «Український авторинок очікує чергове падіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути