Ексклюзиви
понеділок, 27 червня 2016 21:13

У параді ретро техніки взяло участь понад 70 машин
32

Фото: Владимир Мукан

У Києві відбувся парад старовинної техніки. У ньому взяло участь 38 легкових ретро автомобілів, 23 мотоцикли, 9 автобусів, 2 велосипеди і 1 трамвай.

Такий парад у столиці проходив уперше. Його організував оргкомітет міжнародного фестивалю Old Car Land.

Машини сформували у колони біля постаменту танку Т-34 поблизу метро Шулявська. Звідти техніка рушила у напрямі центру – з просп.. Перемоги звернула на вул. Дмитрівську. Потім за старовинним трамваєм комунального підприємства "Київпастрансу" попрямувала через вул. Бульварно-Кудрявську до місця збору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 700 ретро автомобілів показали на вихідних у Києві

Попереду колони їхав спецавтомобіль для аеропортів ГАЗ-24-02 "Волга" 1975 року випуску. Його надав Державний музей авіації. За "Волгою" – унікальна "Победа" ГАЗ-20 у кузові кабріолет із колекції клубу технічної класики Old Car Service. Цій машині – 64 роки, при цьому має всі "рідні" деталі - від двигуна до найдрібніших кріплень. Також у колоні їхала представницька Tatra - 613, таких всього 4 в Україні. Ця машина нещодавно здобула перемогу в швидкісних заїздах на фестивалі Leopolis Gran Prix 2016, що проходив у Львові. Вперше у подібному заході взяла участь рідкісна Škoda-100 1975 року. У Києві цей автомобіль з'явився два тижні тому в оригінальному стані. Має заднє розташування двигуна і багажник спереду. Серед автомобілів були унікальні німецькі, британські й американські машини. Одна з найстаріших моделей параду - Мercedes-Benz w170 1930-х років. Її кузов має дерев'яний каркас. Через це збереглося небагато таких машин.

"Такий захід у Києві пройшов вперше. Якщо й були пробіги ретро автомобілів Києвом, то переважно легковиків або мотоциклів. А з автобусами, тролейбусами, вантажівкою і старовинним трамваєм такого ще ніхто не проводив", - говорить один із організаторів заходу Павло Лозовенко.

За його словами, ретро трамвай сьогодні виїхав вперше за останні 10 років. До цього у нього був несправний один із важливих вузлів.

"Дуже приємно, що зібралося багато учасників нашого параду. Я їхав у колоні одним із перших. Бачив із яким настроєм рухалися автомобілісти і як це сприймали жителі міста. Була справжня святкова атмосфера. Ні реконструкція проспекту Перемоги, ні спека не завадила успішному проведенню нашого заходу. Думаю, такий проводитимемо раз на рік", - каже він.

Із пасажирських автобусів їхав ЗІС-155 "Київпастрансу". Такий виробляли із 1949 по 1957 рік. Помітно вирізнявся у колоні легендарний ЛАЗ-695Б 1961 року випуску. Такий зберігся в Україні тільки один. За ним прямували три Ikarus. Їх також вже не виробляють. Ці автобуси, як і ЛАЗ, для параду надав "Проект Кофейбус". Крім цього, просп. Перемоги разом із іншими учасниками параду прямував останній ходовий у Києві тролейбус Škoda-14tr і МТБ 1949 року випуску.

Нагадаємо, 30 вересня цього року почнеться 5 Міжнародний технічний фестиваль Old Car Land. Він буде проходити в Державному музеї авіації на столичній вул. Медова, 1.

Зараз ви читаєте новину «У параді ретро техніки взяло участь понад 70 машин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути