Ексклюзиви
пʼятниця, 13 травня 2016 13:43

В автосалонах продаватимуть машини з пробігом

В автосалонах продаватимуть машини з пробігом
фото: point.autoua.net

Вчора президент Петро Порошенко підписав Закон про стимулювання розвитку ринку вживаних товарів.

Документ передбачає, що у автосалонах продаватимуть вживані автомобілі. Це позитивно вплине на вторинний ринок - українці зможуть вигідніше купувати та продавати машини, розповів Gazeta.ua Олег Назаренко, генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів.

"Вчора законопроект №3046 про комісійну торгівлю вживаними авто став законом. Залишись дочекатись, коли його опублікують, але це формальність. Автомобілісти зможуть продавати авто не тільки в інтернеті чи на авторинку, а віддати його на комісію в салон. Покупець може бути впевнений, що авто не проблемне, не викрадене. Також в автосалоні можна буде обміняти своє на новіше з доплатою", - каже Олег Назаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соціологи розповіли, чим їздять українці

Крім цього, збільшиться конкуренція. Через це подешевшають автомобілі з пробігом. На скільки - поки що сказати складно.

"Якщо, наприклад, перекупники пропонували за машину 5 тисяч доларів, а продавали за 8 тисяч, то тепер автовласники можуть продати свій транспорт через автосалон. Тоді людина зможе отримати за неї 7 тисяч. Автосалон продасть за 7,5. Крім цього, такий продаж дасть і надходження до бюджету. Раніше всі процедури відбувалися "в чорну", - додав Назаренко.

Закон стосовно стимулювання розвитку ринку вживаних товарів прийняли 12 квітня у Верховній Раді.

Нагадаємо, із січня Україна зменшила мито на легкові імпортні авто на 0,9%. Тепер воно становить 9,1%. Зменшення мита відбуватиметься щорічно.

Зараз ви читаєте новину «В автосалонах продаватимуть машини з пробігом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути