Ексклюзиви
четвер, 14 квітня 2016 14:05

Toyota відкликає дві моделі через подушки безпеки

Toyota відкликає дві моделі через подушки безпеки
фото: brands-carz.com

Японський автовиробник Toyota відкликає моделі Camry і Avalon. Причина - система розпізнавання пасажира на передньому пасажирському місці.

В результаті не правильної роботи електроніки подушки безпеки можуть не спрацювати в разі аварії, повідомляє JCNews.

Під дію цієї кампанії підпадають практично нові автомобілі — всі вони відносяться до 2016 модельного року в версії для американського ринку. Загальна кількість авто — 58, 5 тис. З них майже 17 тис - Toyota Avalon, а решта (51,6 тис) - Camry.

Калібрування системи розпізнавання пасажира (OCS) виготовили з порушеннями, в результаті чого електроніка може "не помітити" дорослого пасажира, вважаючи його дитиною. Фронтальна і бічна подушки при цьому будуть відключені, і в разі аварії це істотно підвищить ризик отримання травм.

Офіційний представник північноамериканського підрозділу Toyota Motor Сінді Найт уточнила, що стосовно цього є "багато даних з різних джерел різного ступеня надійності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Subaru відкличе майже 20 тисяч автомобілів WRX та Forester

Усунення дефекту не буде трудомістким і тривалим: датчики будуть відкалібровані, а електронний блок управління отримає більш досконале програмне забезпечення.

Відкликання стосується лише ринку Сполучених Штатів. Наразі немає даних про те, що аналогічні сервісні кампанії Toyota Motor планує проводити на інших ринках.

Такий дефект досить часто стає причиною для відкликання, наприклад, минулого року цю проблему виявили ​​у Subaru Impreza.

Нагадаємо, група компаній Volkswagen відкличе 800 тис автомобілів Volkswagen Touareg та Porsche Cayenne.

Зараз ви читаєте новину «Toyota відкликає дві моделі через подушки безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути