субота, 26 березня 2016 13:37

Терміни виплат збитків по автострахуванню скоротяться у травні

Терміни виплат збитків по автострахуванню скоротяться у травні
фото: dpa.cv.ua

Система прямого врегулювання збитків по "автоцивілці" запрацює у травні. Після погодження Антимонопольного комітету України прямого врегулювання збитків, водії зможуть отримати компенсацію на пряму від своєї страхової компанії.

"З травня цей договір повинен бути чинним. У вівторок, 29 березня, ми подамо Антимонопольному комітету України цей договір. Поліси не потрібно буде міняти, щоб отримати виплати на пряму. Також не потрібно укладати додаткових договорів. Система прямого врегулювання збитків автоматично розповсюдиться на клієнтів страхових компаній. Щоб підвести перші підсумки, потрібно пропрацювати у цій системі рік. Нині під систему прямого врегулювання підпадає близько 50% клієнтів страхових компаній", - розповів Gazeta.ua Максим Межебицький віце-президент СК "АХА Страхування"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відшкодування за "Автоцивілкою" збільшили удвічі

В Моторно (транспортному) страховому бюро України наголошують, щоб отримати пряму компенсацію збитків, обидва ТЗ мають бути забезпеченими на момент ДТП та страховики обох учасників ДТП повинні бути учасниками Системи прямого врегулювання збитків. Якщо одна з компаній не є учасником - то врегулювання відбудеться за стандартною схемою.

"У фокусі роботи тепер знаходиться клієнт. Страхові компанії матимуть більше зобов'язань перед своїми клієнтами. У більшості країн, де відбувається таке врегулювання - це добровільна домовленість між страховими компаніями. Якщо приймуть закон про обов'язкове автострахування у новій редакції, в якій передбачено обов'язкове пряме врегулювання, то нинішній договір дозволить протестувати систему і виявити всі слабкі сторони та підкорегувати їх, поки це не стане обов'язковим", -

Нагадаємо, 17 страховий компаній підписали договір про пряме врегулювання збитків по полісах обов'язкового автострахування.

Зараз ви читаєте новину «Терміни виплат збитків по автострахуванню скоротяться у травні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути