вівторок, 30 вересня 2014 18:38

Таксисти заробляють 10 тисяч гривень на місяць

Таксист у Києві може заробити 10-15 тисяч гривень на місяць.

Про це кореспонденту Gazeta.ua таксист Андрій Березовський із Києва. Він таксує третій рік, до того працював маркетологом на фірмі, яка виробляла дитяче харчування.

"Нормальний таксист за день наїжджає 200-250 кілометрів. Це трохи більше тисячі гривень щодня. Але це не чисті заробітки. Половину суми відкладаю на бензин, третину на ремонт автомобіля, частину на сплату податків. Ще на фірму щодня віддаю 50 гривень за рацію і замовлення. Решту везу додому. Чистого заробітку в день лишається 500-600 гривень. Робота не важка. Головне знати райони Києва, швидко орієнтуватися і виїжджати на замовлення."

Кілометр дороги пасажирам обходиться у 5 гривень. Посадка в машину 15-20. Середня вартість поїздки 35-50 гривень.

"Машину краще брати нову, можна й китайську модель. Така добре служитиме 2-3 роки без поломок. За цей час треба думати і збирати гроші на нову машину. Рахуйте, що половину вартості автомобіль таксі втратить. Такі дешево купують на ринку. Зношується ходова, двигун. Середній пробіг мають 300-400 тисяч кілометрів."

У Вінниці таксисти приваблюють пасажирів можливістю розрахуватись карткою. В автомобілі можна потратити бонуси з картки. Каже після встановлення терміналу замовлень побільшало, а поїздки стали більш тривалими.

"Людей у Вінниці менше ніж у Києві, тому заробітки нижчі. До того ж у Вінниці найнижча ціна на таксі. Зараз кілометр оплачують по 3,5 гривні, - каже Віталій Заславський. - За день таксист наїжджає 120-150 кілометрів. Заробляє 300-350 гривень. З них чистого заробітку на тдень 170 гривень. Решта витрати на службу, бензин і запчастини. Щоб успішно працювати треба вміти крутитись, поговорити із клієнтом, розказати анекдот. Багато хто бере прямий мобільний."

Автор: Валентина Мураховська
 
Зараз ви читаєте новину «Таксисти заробляють 10 тисяч гривень на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути