Ексклюзиви
середа, 27 серпня 2014 11:43

Шведи презентували оновлений позашляховик Volvo XC90
35

У Швеції відбулася прем'єра нового покоління Volvo XC90.

Позашляховик XC90 нового покоління став першим "Вольво", побудованим на модульній платформі SPA. Шасі дозволило зробити модель на півтора центнера легшою, оптимізувати розподіл маси між осями і поліпшити керованість. При її виготовленні використовується сталь з вмістом бору. Вона дозволила збільшити міцність конструкції, не нарощуючи масу моделі. Передня підвіска Volvo XC90 - алюмінієва на здвоєних поперечних важелях. Ззаду встановлена листова ресора з композитних матеріалів.

Моторна гамма XC90 включить в себе два бензинових і два дизельних двигуна сімейства Drive-E. Віддача перше складає 320 (400 Нм) та 254 (350 Нм) кінських сили, друге - 225 (470 Нм) і 190 к.с. (400 Нм). Топова версія отримає гібридну силову установку, до складу якої увійдуть дволітрова бензинова "четвірка" з турбіною і механічним нагнітачем, а також 80-сильний електромотор, що приводить у рух задні колеса. Сумарна віддача агрегатів становить 400 к.с. і 640 Нм крутного моменту.

У перелік електронних помічників увійдуть системи визначення з'їзду на узбіччя та визначення можливого удару ззаду, а також "пробковий" круїз-контроль, здатний взяти на себе керування автомобілем на невеликих швидкостях, і функція автоматичного гальмування перед перехрестям, що визначає небезпеку зіткнення з транспортним засобом, що перебуває поза полем зору водія.

Інтер'єр нового XC90 у компанії назвали найрозкішнішим за всю історію марки. В обробці використані шкіра, дерево і кришталь. Замість традиційної центральній консолі позашляховик отримав 9,5-дюймовий тачскрін, який дозволяє керувати більшістю функцій автомобіля. Екран використовується і замість приладової панелі: TFT-дисплей в "базі" та кольоровий з можливістю персоналізації робочих зон в "топі".

Зараз ви читаєте новину «Шведи презентували оновлений позашляховик Volvo XC90». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути