Ексклюзиви
середа, 03 серпня 2016 19:59

Соціологи з'ясували, як паркуються українці

Компанія GfK Україна провела дослідження, в ході якого з'ясувала, що більшість водіїв паркуються переднім ходом.

39% українських водіїв у віці від 18 до 55 років паркуються переднім ходом. Більш складний спосіб паркування заднім ходом використовують 33% водіїв у містах з населенням понад 100 тисяч жителів. Крім того, чверть опитаних вибирає спосіб паралельного паркування, і лише 1,5% водіїв сказали, що використовують всі три способи в залежності від ситуації, - повідомляє прес-служба Goodyear

Звички у способах паркування різняться в залежності від статі та віку водіїв. Так, спосіб паркування переднім ходом частіше використовують жінки, ніж чоловіки, а от з паркуванням заднім ходом ситуація протилежна – більше чоловіків і менше жінок.

Паркування переднім ходом більш властиве респондентам у віці 18-24 років, тоді як 40,2% більш досвідчених водіїв у віці від 35 до 45 років зазвичай паркуються заднім ходом. І тільки 4,5% досвідчених водіїв у віці 46-55 років використовують всі три способи по ситуації.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як навчитися правильно їздити - поради експерта

Крім відмінностей між чоловіками і жінками в звичних способах паркування дослідники виявили, що у представників обох статей різна потреба в соціальній взаємодії на дорозі і підхід до навчання навичкам паркування. Наприклад, жінки частіше за чоловіків звертаються за допомогою до паркувальників або своїх пасажирів, тоді як чоловіки в більшості своїй вважають за краще паркуватися самостійно.

 

На думку професійних водіїв-інструкторів, рух заднім ходом і інші маневри при паркуванні є одними з найбільш складних для освоєння водійських навичок. Тому всім водіям треба бути вкрай уважними і обережними, щоб уникнути аварійно-небезпечних ситуацій.

Нагадаємо, кермо потрібно крутити максимально плавно і м'яко, намагаючись повертати кермо на мінімально можливий кут.

Зараз ви читаєте новину «Соціологи з'ясували, як паркуються українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути