Ексклюзиви
понеділок, 27 липня 2015 12:19

Розумне кермо будить водія, якщо той засинає під час руху

З допомогою нових технологій, зменшиться кількість ДТП, причиною яких є засипання за кермом. Розумне кермо "будить" водія, якщо виявляє, що у нього сонливість.

 

Технологія ґрунтується на факті, що, коли люди керують автомобілем і досить уважні, вони постійно чинять тиск на кермо і/або рухають руками вздовж цього кільця. Якщо хтось раптом виявляється "на межі" і може ось-ось заснути, отримати серцевий напад або як-небудь інакше втратити свідомість, то тиск зменшиться, а їх руки стануть переміщатися з меншою активністю.

Фактично пристрій складається з тонкої стрічки, яка поміщається на внутрішній оправі існуючого керма під його оббивкою або іншим покриттям. Та смуга була складена з тонких шарів фольги, по яким бігає слабкий електричний струм.

Коли спричиняється тиск і змушує шари стикатися один з одним, це створює коротке замикання між ними, отже система працює дуже схожим чином, якщо порівнювати її з роботою резистивного сенсорного екрану. Мікропроцесор відстежує інтенсивність, частоту і розташування точок дотику, і використовує цю інформацію, щоб встановити типовий зразок для визначення нормальної роботи користувача. Коли інтенсивність слабшає і утворюються відхилення від нього значною мірою, тоді автомобіль приводиться в "бойову готовність", щоб розбудити водія або взагалі зупинитися в разі вкрай тяжкого випадку.

Зараз ви читаєте новину «Розумне кермо будить водія, якщо той засинає під час руху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути