Ексклюзиви
вівторок, 13 січня 2015 13:16

Розкішний суперкар Ford GT дебютував на Детройтському автошоу
15

Концерн Ford презентував в Детройті друге покоління суперкара Ford GT.

Випуск новинки приурочений до п'ятдесятилітнього ювілею перемоги в 24-годинному марафоні Ле-Мана спорткара Ford GT 40, який потім перемагав в Ле-Мані ще три роки поспіль.

В основі машини лежить вуглепластиковий монокок з алюмінієвим  підрамником, а кузовні панелі з композитних матеріалів зроблять GT 40 одним з найлегших у своєму класі. Відмовилися американці і від важких багатолітрових двигунів, забезпечивши Ford GT шестициліндровим твін-турбо мотором EcoBoost потужністю більше 600 к. с., з яким на пару буде працювати семиступінчаста роботизована КПП з двома зчепленнями.

Машина отримала 20-дюймові легкосплавні диски, спеціально розроблені шини Michelin Super Sport Cup 2 з оригінальним малюнком протектора, активний задній спойлер, який міняє кут атаки в залежності від режиму руху, мультимедійну систему SYNC третього покоління, РК-дисплей замість приладової панелі, на який виводиться різноманітна інформація, і гоночне кермо з кнопками управління режимами роботи двигуна, трансмісії і підвіски.

Хоча до початку запуску в серійне виробництво залишається ще як мінімум півтора року, серійний автомобіль навряд чи буде сильно відрізнятися від прототипу. 

Зараз ви читаєте новину «Розкішний суперкар Ford GT дебютував на Детройтському автошоу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути