середа, 20 квітня 2016 17:15

Renault випустить "гарячий" електромобіль

Renault випустить "гарячий" електромобіль
фото: autocar.co.uk

Керівництво компанії Renault планує вивести на ринок потужну версію компактного електрокара Zoe.

Експериментальний проект по створенню "гарячої" модифікації Zoe запустили у 2015 році. Тоді на хетчбеках спробували застосувати більш компактний і потужний мотор, а також оновлене програмне забезпечення. Про це повідомив голова підрозділу Renault Sport Патріс Ратті, передає Autocar.

Проте внутрішні тести прототипу показали, що поліпшення динамічних характеристик йде у значної шкоди запасу ходу. Машина продемонструвала чудову динаміку і відмінну керованість, оскільки на прототипі застосували компоненти шасі і рульового управління від хот-хетча Clio RS.

"Прискорення було дуже вражаючим, особливо при старті. Однак ми були засмучені тим, наскільки сильно трекова їзда впливає на запас батарей. При максимально агресивному водінні запасу акумуляторів вистачає на 13-14 хвилин. Цього буде явно недостатньо для наших клієнтів", – каже Ратті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Renault Clio отримає гібридну установку

При цьому топ-менеджер зазначив, що в компанії продовжують працювати над проектом. Ратті сподівається, що незабаром Zoe отримає більш ємний комплект акумуляторів, який в той же час збереже колишні розміри і масу.

Наразі звичайний Renault Zoe оснащують 95-сильним електромотором і блоком літій-іонних батарей ємністю 22 кіловат-години. Електрокар здатний проїхати без підзарядки до 210 кілометрів.

Нагадаємо, в Україні цього року почнуть офіційно продавати електромобілі Renault.

Зараз ви читаєте новину «Renault випустить "гарячий" електромобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути