Ексклюзиви
понеділок, 14 січня 2013 10:16

Renault офіційно представив новий кросовер Captur
18

Фото: Фото: Renault .com

Французький автовиробник Renault оприлюднив свій новий компактний кросовер, прототипом якого був концепт Captur. Серійна машина отримала те ж ім'я, оригінальну, але більш спокійну, ніж у концепту зовнішність і модульний салон від мінівена. Світова прем'єра моделі пройде на автосалоні в Женеві в березні поточного року.

Перший міський кросовер Renault поєднує в собі, як заявляє виробник, якості відразу трьох класів автомобілів: кросовера (висока посадка і збільшений кліренс), мінівена (модульний салон) і седана (динаміка).

Дизайн Captur відповідає новій фірмовій стратегії, розробленій Лоренс ван ден Акер. В її ж стилі виконаний і представлений раніше новий Clio.

Виглядає новинка досить оригінально, щоб бути поміченою в загальному міському потоці. І не тільки через свій насичений помаранчевий колір (до речі, в ньому ж дебютував і концепт Captur). Саме зовнішність концептуального автомобіля лягла в основу стилю серійного кросовера. Новинка відрізняється масивною передньою частиною і водночас плавними лініями кузова. При цьому вітрове скло має низький нахил, що надає динаміки образу кросовера. Екстер'єр виконаний у двох кольорах, що останнім часом стало популярним віянням. Контраст традиційно створений між кузовом і дахом з дверними стійками.

Машина має компактні габарити. Довжина кросовера становить 4,12 м. При цьому всередині досить просторо. До речі, інтер'єр у машини вийшов досить цікавими і ненудним. Виробник використав двоколірну схему для оформлення салону. Додатково покупцям буде запропонована маса варіантів для персоналізації машини.

Для найбільшої зручності компанія вирішила зробити салон машини модульним, як у мінівенів. Правда, подробиць про те, скільки поклажі влізе в машину, поки немає. Ймовірно, більше інформації буде надано в рамках прем'єри кросовера в березні.

Повідомляється, що вже в базовій версії Captur буде добре оснащений. Наприклад, стандартна версія буде включати карту безконтактного доступу, допоміжну систему старту в гору і задній парктронік. Такі опції характерні для "бази" автомобілів більш високого класу.

В основі кроссовера лежить платформа від нового Clio. Компанія нескромно називає "візок" "еталоном в B-сегменті в області комфорту керування автомобілем". Captur отримає на вибір гаму бензинових і дизельних двигунів, що відрізняються хорошою динамікою і ще більш приємними даними витрати палива.

Збирати новинку будуть на іспанському заводі Renault в Вальядоліді. Про найцікавіше, тобто ціни на кросовер, виробник замовчав.

Зараз ви читаєте новину «Renault офіційно представив новий кросовер Captur». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути