середа, 30 липня 2014 13:34

Range Rover Sport став найшвидшим позашляховиком Нюрбургрінга

Range Rover Sport став найшвидшим позашляховиком Нюрбургрінга

Компанія Land Rover встановила рекорд "Північної петлі" Нюрбургринга серед позашляховиків. Тест пілотові британської марки вдалося проїхати трасу на найпотужнішої модифікації Range Rover Sport - SVR - за 8 хвилин і 14 секунд. Це на десять секунд швидше попереднього досягнення, встановленого "зарядженим" кроссовером BMW X6 M в 2009 році.

У компанії стверджують, що автомобіль, який брав участь у заїзді повністю товарна версія позашляховика, яку ніяк не допрацьовували. Виробник підтвердив, що Range Rover Sport SVR оснащується п'ятилітровим восьмициліндровим бензиновим агрегатом з механічним нагнітачем, що розвиває 550 кінських сил. Аналогічний мотор, зокрема, використовується на купе Jaguar F-Type R.

Точні динамічні характеристики "зарядженого позашляховика поки тримаються в секреті. За попередніми даними, Range Rover Sport SVR здатний набирати першу "сотню" менш ніж за п'ять секунд, а його максимальна швидкість становить 265 кілометрів на годину.

Британці поки розповсюдили фотографії тільки новинки в камуфляжі. Судячи по знімках, версія SVR буде відрізнятися від звичайного Range Rover Sport дизайном бамперів, формою радіаторної решітки, розширеними повітрозабірниками, заднім дифузором і чотирма патрубками випускної системи. Новинка надійде в продаж в 2015 році.

Найпотужніший і найшвидший позашляховик в історії виробника був підготовлений підрозділом Special Vehicle Operations. У його завдання увійде випуск дорогих версій моделей групи Jaguar Land Rover, виконання індивідуальних замовлень та робота з класичними моделями компаній. Крім Range Rover Sport SVR, підрозділ вже підготувало найшвидшу модель в історії марки Jaguar - родстер F-Type Project 7.

Зараз ви читаєте новину «Range Rover Sport став найшвидшим позашляховиком Нюрбургрінга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути