понеділок, 17 лютого 2014 12:02

Один з українських автозаводів на межі банкрутства

Один з українських автозаводів на межі банкрутства

Херсонський завод "Віпос" готується почати процедуру банкрутства. Про це повідомляє газета "Капітал", посилаючись на постанову Господарського суду Херсонської області.

Завод був побудований в 2007 році для складання крупновузловим методом автомобілів марки Audi. А в 2009 там навіть почали виробляти автомобілі під власним брендом Ostcar. Але далеко все ця справа не зайшла. Зібравши всього 190 транспортних засобів, завод потужністю 45 тис. одиниць на рік зупинився.

Як пояснює господар "Віпос" бізнесмен Віктор Постельніков, проблеми почалися через конфлікт з Державною митною службою (нинішнім Міністерством доходів і зборів). Там вимагали сплачувати мита на ввезені машинокомплекти як за готові машини. Не на користь "Віпос" зіграло і падіння ринку автомобілів в 2008 році.

Зараз херсонський завод тільки накопичує борги за заробітну плату, податки на землю та інші виплати. Загальна сума заборгованості досягла того обсягу, який дозволяє, згідно українського законодавства, почати процедуру банкрутства.

Зараз ви читаєте новину «Один з українських автозаводів на межі банкрутства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути