пʼятниця, 29 липня 2016 11:33

Нацполіція закупить Mitsubishi Outlander PHEV на 900 млн грн

Нацполіція закупить Mitsubishi Outlander PHEV на 900 млн грн
autoconsulting.ua

Національна поліція України купить гібридні автомобілі Mitsubishi Outlander на суму понад 900 млн грн. Це гроші держава отримала від продажу квот за Кіотським протоколом.

Ця сума навіть більша, ніж анонсовані раніше кошти, які передбачали закупівлю 651 гібридного Mitsubishi Outlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric), повідомив учора міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, передає AUTO-Consulting.

"Станом на сьогодні ми ведемо переговори з японською стороною щодо підтримки рішення уряду про використання цих коштів на закупівлю нових гібридних автомобілів для нової реформованої української поліції. Це кошти, які певними державними службовцями і ділками були заплановані на так звану закупівлю лампочок", - каже Семерак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські патрульні отримають гібридні кросовери Mitsubishi

Раніше міністр МВС Арсен Аваков, анонсуючи майбутню закупівлю повідомив, що Нацполіція отримає 651 автомобіль.

Машини споживають 2 л на 100 км. Тож допоможуть заощадити на паливі 330 млн грн. На ці гроші можна купити ще 250 таких автомобілів.

Нагадаємо, це не просто бензо-електрична модель, яка заряджається під час гальмувань або руху накатом. PHEV (Plug-in Hybrid Electric) має можливість підзарядки не лише під час руху, але і від електромережі. Завдяки ємнішим акумуляторам, вона має більший запас ходу на електротязі, ніж гібридні Toyota Prius.

Зараз ви читаєте новину «Нацполіція закупить Mitsubishi Outlander PHEV на 900 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути