середа, 01 жовтня 2014 15:39

Київський авторинок "завалили" дешевими краденими іномарками зі Сходу

Київський авторинок "завалили" дешевими краденими іномарками зі Сходу
Фото:avtosale.ua

Київський центральний авторинок заповнений авто з Донецька та Луганська. Продавці називаються біженцями зі Сходу і пропонують авто в два, а то і в три рази дешевше ринкової вартості, пояснюючи низьку ціну бажанням продати авто скоріше, щоб обжитися з сім'єю на новому місці. У ДАІ закликають покупців не спокушатися низькими цінами - адже авто може бути краденим, і його можуть конфіскувати.

"Минулого тижня бачив легковик "Лексус" ES350 за 500 тисяч гривень, хоча його ринкова ціна - від 900 тис. "БМВ Х5" 2014 року продають за 600-700 тисяч гривень, "Мерседес ML 350 - за стільки ж (ринкова вартість - більше мільйона грн)", - розповів перекупник Антон Соломей. За його словами, продавці елітних іномарок представляються біженцями із зони АТО. "Кажуть, що немає грошей, ось і доводиться продавати авто. Але багато з них - явно маргінальні особистості і не виглядають так, немов хоч коли-то могли собі дозволити "БМВ" за мільйон гривень", - розповідає перекупник.

Як пояснив начальник ДАІ України Анатолій Сіренко, продаж вкрадених на Сході авто вже стало цілою проблемою для правоохоронців. Адже сепаратисти в Донбасі, які, отримавши доступ до баз даних в захоплених ними містах, підробляють номери і документи краденого авто під зареєстрований транспортний засіб такої ж моделі і кольору і створюють "автоклон".

Машини, на перший погляд, виглядають легальними і пропонуються клієнтам за ціною нижче ринкової. "Авто, які продають на столичному авторинку, цілком можуть бути вивезені зі східних регіонів. Продавці таких авто, як правило, намагаються дуже швидко завершити операцію і всіляко уникають поїздки в МРЕВ - для перевірки машини по базі даних. А представлятися вони можуть ким завгодно - і біженцями, переселенцями. А потім покупець може втратити не тільки гроші, але і куплену машину - адже крадене авто ДАІ має право конфіскувати", - пояснив спікер ДАІ Київської області Юрій Маралев.

Оцінити, скільки крадених авто приїхало до Києва, в міліції не беруться. "Підрахувати, яка точна кількість таких машин зі Сходу потрапляють на територію Києва, неможливо. Ми ведемо статистику лише зареєстрованих авто. І то вона приблизна", - розповіли в прес-службі ДАІ Києва.

За словами експерта онлайн сервісу перевірки історії автомобіля Олександра Золотарьова, шахраїв на авторинку стало більше. "Продають всякі авто - починаючи "Жигулями" і закінчуючи "Мерсами". А людям цікаві ці пропозиції - адже, приміром, "Порш Каєн" 2003 року випуску зі Сходу пропонують за 19 тисяч доларів. А в столиці такий коштує не менше 25", - розповідає експерт.

За його словами, підозріло низька ціна повинна відразу насторожити покупця. "Якщо поряд стоять два однакових авто, але ціна одного з них на кілька тисяч нижче - вже варто припустити, що у машини - "темне" минуле. Другий момент - сам продавець: це повинен бути господар авто, чиє ім'я стоїть і в паспорті і техпаспорті. Жодних довірених осіб!" - попереджає експерт.

Зараз ви читаєте новину «Київський авторинок "завалили" дешевими краденими іномарками зі Сходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути